J.S.

Deu mil nens mataronins participaran a la campanya 'Anem al teatre'

L'empresa gestora destaca que en el cicle es busca crear l'hàbit d'anar al teatre entre els més joves

Deu mil escolars mataronins, un 41 per cent del total, aniran aquest curs al teatre gràcies a la campanya Anem al teatre, promoguda per la Diputació de Barcelona amb ajuda dels ajuntaments de la comarca. El col·lectiu mataroní suma una tercera part dels 32.000 alumnes maresmencs que participaran de la campanya, que enguany arriba a la cinquena edició al Maresme. Aquests nens i nenes vindran de vint municipis de la comarca, dels quals Alella participa per primer cop.

Les dades s'han fet públiques aquest matí en una roda de premsa al Patronat de Cultura on han intervingut el tècnic de l'oficina de difussió artística de la Diputació de Barcelona, Òscar Figuerola, i la representant de l'associació cultural de Granollers -l'entitat que gestiona aquesta campanya-, Teresa Llobet.

Figuerola ha remarcat que l'aposta dels actuals gestors, l'associació cultural de Granollers, és posar la qualitat per davant de la quantitat a l'hora de programar els espectacles. És per exemple una màxima dels organitzadors no omplir els teatres al màxim de la seva capacitat. En el cas del Teatre Monumental de Mataró, per exemple, hi ha fixats per Primària i Secundària un màxim de 350 nens i nenes i per Infantil un màxim de 200: "Volem que hi hagi un confort pels espectadors", ha dit. Com a objectiu general, Figuerola recorda que la voluntat de la Diputació és aconseguir que dels tres als setze anys els escolars adquireixin la pràctica d'anar al teatre i ho incorporin a les rutines d'oci.

Teresa Llobet, per la seva part, ha explicat la programació d'enguany, on s'inclou teatre, música i dansa: "Apostem per fer teatre de gran qualitat però adaptades a cada etapa", ha dit. En aquest sentit, Llobet ha destacat espectacles com els monòlegs sobre Shakespeare de Rosa Gàmiz, el de Tandoori Lenoir o el de la Big Band de Granollers.

Tots els espectacles costen 4,30 euros, independentment del lloc on vinguin, i es representaran al Teatre Monumental de Mataró i al Teatre de la Massa de Vilassar de Dalt, tot i que alguns dels muntatges es podran veure a Sant Jaume de Premià de Dalt, Argentona, Seràfics d'Arenys de Mar i Can Noè del Masnou. El cost del cicle es cobreix en un seixanta per cent pels espectadors, un vint per cent per l'Ajuntament i l'altre vint per cent la Diputació.

Overbooking a l'Aula de Teatre
El president del Patronat de Cultura, Jaume Graupera, ha aprofitat per anunciar que els 28 cursos que l'Aula de Teatre ofereix enguany s'han omplert totalment durant període d'inscripció i que en alguns casos s'ha hagut de crear una llista d'espera. Concretament, els cursos adreçats als nens de dotze a quinze anys són els més demandats. De totes maneres, Graupera ha assegurat que ara mateix és impensable crear una segona línia de classes a l'Aula.

En tercer lloc, Graupera ha explicat el contingut del programa Teatre, Art i Noves tendències que enguany, del 23 d'octubre fins al 17 de desembre, per primera vegada agrupa els espectacles que el regidor ha definit com apostes arriscades. En concret, el programa inclou els dos espectacles guanyadors dels Projectes Escènics per a Joves Creadors que fins ara formaven el cicle Dissabte a les 11, un muntatge al voltant de l'Any Dalí que porta per títol Dalirium, una exhibició de dansa contemporània i dues exposicions d'art visual. Graupera ha emmarcat aquest cicle dins la voluntat del Patronat de buscar el públic jove i de crear-ne de nou, com ha anat repetint darrerament.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive