Imatge de la trobada feta ahir a Can Xalant.
Imatge de la trobada feta ahir a Can Xalant.

J. S.

Destaquen el sentiment de comunitat de la blogosfera mataronina

Se celebra a Can Xalant una trobada de blocaires amb motiu del dia d'Internet

La fet diferencial de la blogosfera mataronina és el seu sentiment de comunitat. Aquesta és una de les idees claus que van sortir ahir dilluns, dia 15, al pati de Can Xalant en una trobada de blocaires convocada per Tecnocampus amb motiu del Dia d'Internet. La demostració mateixa de la teoria era la pròpia trobada, la quarta que té lloc i que ha tingut en el primer secretari del PSC, Ramon Bassas, el seu principal aglutinador.

"Et trobes de cop i volta que pots escriure el que vulguis en una plantilla que pots definir tu mateix", deia la periodista Judith Vives. "No saps ben bé què és però t'hi vas posant i veus que pot ser un mitjà de comunicació", apuntava l'economista Francesc Amat. D'aquesta manera van definir els seus inicis en el món dels blocs els dos conferenciants, acompanyats per una desena de blocaires de la ciutat entre els quals l'alcalde Joan Antoni Baron. Els dos van coincidir en què l'explosió de blocs que viu la ciutat es deu al factor d'imitació que s'ha generat espontàniament.

Respecte això Amat -amb un any i mig d'experiència a la blogosfera- va apuntar que els blocs segurament també es fan per vanitat però no només per això. "Els blocs són alguna cosa més", va assegurar. I, seguint el fil, Vives -que té bloc des de fa dos anys i mig- va apuntar que la sensació de vanitat arriba a través dels comentaris que es poden fer a cada post i amb la sensació de ser llegit.

Els dos conferenciants es van referir a la diversitat temàtica del fenomen, la facilitat d'ús de les eines necessàries per a crear els blocs, la capacitat d'alfabetització digital que tenen -com en el cas de l'Escola d'Adults Els Tarongers- i la dimensió col·lectiva que poden tenir tant aquest mateix bloc com els que obren grups d'esplai de la ciutat. Finalment, lluny de les teories maquinistes respecte el futur, els dos usuaris van assegurar que els blocs són unes eines enriquidores que serveixen també per sortir de la xarxa habitual de relacions i de coneixements propis.

L'encontre de blocaires va cloure una tarda amb dues conferències més, una del programador Joan Soler Adillón parlant de Creativitat i internet i una altra titulada Qui governa internet?: La cimera mundial de la societat de la informació des de dins, a càrrec de Roberto Guerra, de privaterra.org, representant de la societat civil al WSIC.

Directori de blocs de capgros.com

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive