Raúl Prieto, promotor del festival
Raúl Prieto, promotor del festival

El creador del Festival d'Orgue apostava per mantenir-lo tot i aplicar-hi retallades

Raúl Prieto, director artístic del certamen, lamenta que l'Ajuntament no hagi acceptat la seva proposta i hagi anulat el festival

El músic Raúl Prieto ha estat l’ànima del Festival Internacional d’Orgue de Mataró durant els 8 anys d’existència de l’esdeveniment. Prieto, organista, el va crear de la mà de l’Ajuntament, i n’ha estat el director artístic fins ara, que el consistori n’ha anunciat la cancel·lació. Prieto, a través d’un comunicat, ha lamentat la desaparició del certamen; la seva aposta era mantenir-lo encara que fos afrontant una forta retallada.

“És més important mantenir la marca sigui amb la retallada que sigui, abans que fer-la desaparèixer”, afirma el director artístic del festival, que assegura que el consistori “no ha acceptat” la seva proposta de continuar celebrant-lo. Amb aquesta decisió, Prieto considera que es perd un esforç molt gran per haver consolidat La marca “Festival Orgue Mataró”, que, segons apunta,  “és ja coneguda en cercles musicals de tot el món rebent alumnes de la Xina, Estats Units, Rússia, Àustria, França, Singapur, Finlàndia, Croàcia, Argentina...”.

“És més important mantenir la marca sigui amb la retallada que sigui, abans que fer-la desaparèixer”, afirma el director artístic del festival

Prieto destaca que durant tot aquest temps el festival ha volgut posar en relleu la presència d’un instrument extraordinari com és l’orgue de Santa Maria, un dels més grans del país. I afirma que el certamen només ha estat possible amb l’ajuda i recolzament inestimable de particulars que han acollit alumnes, negocis com l’Escola de Música El Carreró i el restaurant Mil848, les parròquies de Sta. Maria, l’Esperança, Sta. Anna, Les Carmelites, nombrosos voluntaris, “però també, i això és important, amb els diners dels impostos dels ciutadans de Mataró”.

L'orgue et sorprèn al carrer, Raúl Prieto

Durant aquestes 8 edicions, el Festival ha acollit organistes estatals i internacionals de primer nivell, que han interpretat repertori clàssic i contemporani d’orgue a la basílica de Santa Maria però també a altres escenaris de la ciutat. En paral·lel s’han realitzat activitats formatives i divulgatives. Els concerts, gratuïts o amb entrada a preu simbòlic, presentaven sovint una molt bona entrada.

Raúl Prieto Ramírez és un dels únics organistes en tot el món que viu exclusivament de la seva carrera concertística. Des de 2018 és organista municipal de la ciutat de San Diego a Califòrnia (el 8è en 105 anys d’història), on interpreta 52 concerts a l’any. Paral·lelament és director artístic de la Spreckels Organ Society amb la que organitza el San Diego International Summer Organ Festival de 11 concerts així com la temporada anual de concerts. Prieto seguirà realitzant el seu habitual concert de Santes a l’orgue de Santa Maria.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive