Música, guitarra, alumne
Música, guitarra, alumne

Crea la teva banda de rock a l'hora de música de l'institut

Casa de la Música vol dotar els centres de secundària de Mataró de guitarres, baixos, bateries i teclats perquè els alumnes impulsin els seus propis grups

Molts grups de rock llegendaris han començat el seu camí al garatge de casa dels pares, o en algun local atrotinat on podien assajar sense molestar massa. Molt sovint des de l'autoaprenentatge, imitant els seus artistes preferits mentre anaven desenvolupant un discurs propi. Però no hi ha entorns millors per encendre la guspira de la música entre els adolescents? A l'institut, per exemple? Aquest és el repte que s'ha marcat la Casa de la Música Popular: que l'hora de música dels centres de secundària pugui servir perquè els alumnes creïn la seva pròpia banda de rock.

Els alumnes trien quin d'aquest instrument volen aprendre a tocar, amb l'ajuda d'un software (Xbox o PC) d'autoaprenentatge

El projecte 'Rockin' és un programa pilot que pretén canviar el paradigma de les hores lectives de música. L'impulsa la xarxa de Cases de la Música (Mataró, Gironès, Hospitalet, Terrassa i Manresa), un organisme participat per la Generalitat, els ajuntaments i les sales de concerts d'aquestes localitats. De moment s'ha posat en marxa a l'Hospitalet de Llobregat, i de cara al curs 2017-2018 també es vol aplicar a Mataró, començant per un institut que encara s'ha de determinar.

13227 (1)

'Rockin' consisteix en dotar als instituts d'un banc d'instruments (guitarres elèctriques, baixos, bateries elèctriques i teclats). Els alumnes trien quin d'aquest instrument volen aprendre a tocar, amb l'ajuda d'un software (Xbox o PC) d'autoaprenentatge. Els alumnes fan aquest procés d'autoaprenentatge amb la supervisió del professor o professora de música, al qual s'hi afegeixen mestres de reforç. A partir del segon trimestre, els alumnes comencen a treballar els combos (tocar junts cadascú el seu instrument) guiats pel professorat.

Més població que sàpiga tocar un instrument

Tot plegat es desenvolupa en les hores obligatòries de música, tot i que també es pot ampliar a les optatives i a les activitats extraescolars. Els objectius de la iniciativa són augmentar el nombre de població que sap tocar un instrument, treballar les habilitats musicals dels alumnes (i, amb elles, la seva autoestima) i reforçar la cohesió de grup i les aptituds col·laboratives. Tot el que te de bo, en definitiva, formar una banda de rock amb guitarres, baix, bateria i teclat.

La iniciativa, que encara s'ha de concretar, la va explicar dilluns passat Pau Manté, director de la Casa de la Música de Mataró. Manté va reconèixer que es tracta d'un projecte "complex" però molt positiu. "Amb ell també volem empoderar els especialistes de música dels instituts, que solen estar molt aïllats i tenen pocs recursos", va afegir.

 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive