activat
activat

capgros.com

17a edició de la Burriac Xtrem, que per segon any acull interns de Quatre Camins

Onze interns del centre penitenciari patricparan tan en la cursa com en la col·laboració en els avituallaments

La dissetena Burriac Xtrem arrenca aquest proper diumenge 17 i per segon any consecutiu comptarà amb la participació i col·laboració d'interns de Quatre Camins. Es tracta d'una iniciativa conjunta entre l'organització de la Burriac Xtrem i el centre penitenciari que ofereix aquesta disciplina esportiva als interns que gaudeixen de permisos a l'exterior. El dia de la cursa, set interns es penjaran el dorsal per prendre la sortida del circuit de 17 km i quatre més col·laboraran en algun dels avituallaments que aporta l'organització.  

En una entrevista a Ràdio Argentona, el Tècnic d'Esports del Centre Penitenciari de Quatre Camins i responsable del projecte, Roger Estapé, ha posat de manifest que "aquesta és una iniciativa engrescadora i motivadora perquè els interns poden fer esport, tenir contacte amb la natura i sentir-se part de la societat participant en una cursa normalitzadora". El tècnic ha explicat que els corredors s'han preparat físicament malgrat els condicionants que comporta el fet d'estar privat de llibertat i en aquest sentit ha remarcat que "probablement no és la preparació més idònia però ho suplim amb moltes ganes i il·lusió com es tradueix en les seves cares quan entren a la meta".

D'altra banda, Roger Estapé ha declarat que "l'esport és normalitzador, trenca barreres independentment de la procedència i classes social, és una de les eines més potents per ressocialitzar a les persones que tard o d'hora tornaran a la societat". En aquest sentit ha remarcat que esl aporta una via d'oci i de lleure saludables. Finalment s'ha referit a l'experiència de l'any passat i ha fet saber que molts interns que van viure l'experiència s'han aficionat a aquest esport i des de llavors s'han inscrit a diverses curses.

Diumenge 17, a les 8.30h des de la Plaça Nova d'Argentona

Ja en clau esportiva, el grup de muntanya d’Argentona organitza la 17a cursa de muntanya Castell de Burriac “trofeu Pere Asturiano”. Com en les darreres edicions, s'oferirà la possibilitat de córrer dues distàncies: de 28 i de 17 km. La sortida de la cursa serà des de la Plaça Nova a 2/4 de 9 del matí.

Dissabte a la tarda se celebrarà la Correcuita, que consta de tres circuits perfectament delimitats en funció de les edats. Les sortides de les diferents curses es faran per calaixos per evitar aglomeracions a la sortida/arribada. De 0 a 4 anys, 150 m. aprox; de 5 a 7 anys: 500 m. aprox.; i de 8 a 12 anys, 1.000 m. aprox.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive