salut 2
salut 2

Com abordar l’esclerosi múltiple des dels centres d’atenció primària

Es va impartir una sessió a metges i metgesses de família del territori

L’esclerosi múltiple afecta cada persona de manera diferent, per això no sempre és fàcil de diagnosticar ni tots els pacients es poden tractar igual. És en aquest context que Antoni Cano, del Servei de Neurologia i referent del Consorci en aquesta patologia, va impartir una sessió a una vintena de metges i metgesses de família del territori.

Amb l’objectiu d’ajudar a la identificació dels símptomes i de les possibles maneres d’abordar-los, ja sigui amb un canvi d’hàbits o amb tractaments farmacològics, el Servei de Neurologia de l’Hospital de Mataró va impartir una sessió de dues hores adreçada a metges de les àrees bàsiques de l’àrea d’influència de l’Hospital de Mataró.

A la sessió, el neuròleg Antoni Cano va exposar les precaucions que cal tenir amb aquests pacients a l’hora d’administrar vacunes o recomanar exercici físic. Finalment, també va desmuntar alguns mites sobre l’esclerosi múltiple. Per exemple, la malaltia: ni es contagia ni s’hereta; no es beneficia de dietes sense gluten, sense lactosa, ni hiperproteiques;  no es beneficia de l’administració de vitamina D que no hagi estat prescrita ni vigilada mèdicament.

L’esclerosi múltiple afecta unes 2,5 milions de persones a tot el món (unes 250 a l’àrea d’influència de l’Hospital de Mataró). És més freqüent en dones que en homes i té una incidència destacada en dos pics d’edat: entre els 20 i els 30 anys, i al voltant dels 40 anys.

 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive