Tot i el seu físic, darrerament no és tan habitual veure George Clooney en papers en els que faci gal·la del seu atractiu. Tampoc les seves experiències rere de les càmeres havien anat en aquest sentit. Amb el seu tercer film com a director, Ella es el partido, Clooney torna a fer un acostament a episodis significatius de la història dels Estats Units, amb un cert esperit vintage però aquesta vegada sota el prisma de la comèdia romàntica. A l'espera, el seu quart projecte com a realitzador, The Belmont boys, un film a l'estil Ocean's Eleven, o de la seva participació al proper projecte dels Coen.
Aquesta Ella es el partido es desenvolupa entre els anys 20 i 30, en el moment en què el futbol americà va passar de ser un esport molt practicat però gens mediàtic als nivells del show business actual. És en aquest context en el què Clooney (que interpreta l'atractiu jugador Jimmy Dodge Connolly) intentarà salvar el seu equip i portar-lo a les quotes més altes de popularitat. Amb aquesta intenció es fixa en un universitari que comença a destacar en aquest esport, Carter Rutherford (interpretat per John Krasinski). La seva arribada a l'equip farà que el públic comenci a seguir-lo de manera massiva, ja que Carter és un autèntic heroi de la I Guerra Mundial, en haver protagonitzat una aventura d'èxit contra els alemanys. A més, és un fantàstic jugador.
La cosa és sospitosament bona per a la periodista novell Lexi Littleton (Renée Zellweger), una noia combativa i disposada a treure els draps bruts de Carter. En plena investigació començarà una competició entre Connolly i Carter per l'amor de la jove. Aquesta disputa farà que Connolly s'adoni que l'amor i el futbol americà no són la mateixa cosa.
El film vol ser una mena d'homenatge als pioners de l'esport rei dels Estats Units, uns homes ben peculiars que es van haver d'inventar tota una sèrie de trets característics per enganxar la gent a aquesta disciplina. La cinta conté moments en què s'apel·la a l'èpica de l'esport amb partits que se celebren en condicions extremes i camps enfangats. El guió original l'havia de dirigir Steven Soderbergh que l'ha cedit a George Clooney per a la seva tercera pel·lícula.Amb el film, el galà torna a explorar un gènere que li ha donat reconeixement mediàtic com actor amb comèdies romàntiques com Crueldad intolerable o Un dia inolvidable.
-
Comentaris