Hi ha pocs grups que puguin onejar tan alt la bandera del mestissatge i la multiculturalitat, aquests conceptes tan de moda avui en dia, com Che Sudaka. El grup, integrat per músics d’arreu del món, practica una fusió de mil-i-un estils, des del reggae al punk d’arrel llatina, passant pel dub, el hip hip o la rumba, que combinen amb unes lletres plenes de continguts socials i reivindicatius.
Che Sudaka van néixer al barri gòtic de Barcelona a principis d’aquesta dècada. Els músics que integren el grup es van conèixer a la plaça George Orwell, coneguda popularment com la Plaça del Trippi, un espai on molts músics de carrer de variada procedència geogràfica intercanvien les seves cultures i coneixements. L’any 2003 editen el seu primer àlbum, Trippi Town, on el grup defineix el seu estil i la seva lírica que apunta a temes com la immigració o les desigualtats socials. Tant en aquest disc com en el següent, Alerta Bihotza, mostren el seu esperit multiculutral, cantant cançons en castellà, anglès, portuguès, francès, italià i Euskara. El seu últim disc, la presentació del qual motiva la seva visita a la sala Clap, porta per títol Mirando el mundo al revés. Es tracta d’un treball acústic que sintetitza el seu esperit mestís amb més reggae, ska, cúmbia i rock i que compta amb diverses col·laboracions, entre elles la de la cantant Amparanoia.
Dijous, dia 15. A les 10 de la nit a la sala Clap. Preu: 7 euros (guixeta), 5 euros (anticipada i www.casadelamusica.cat)
-
Comentaris