Asseure's al Saló de Plens, contemplar la galeria de mataronins il·lustres, saludar la Família Robafaves, els capgrossos i el drac (amb ou inclòs), descobrir que el quadre de la Sala de Lleons s'hi troba cedit en dipòsit pel Museu del Prado o buscar els llocs actuals de Mataró en un plànol de la ciutat de 1878 fet pels arquitectes Melcior de Palau i Emili Cabañes són algunes de les coses que han volgut acostar-se aquest dilluns a l'Ajuntament.
Ja fa uns quants anys que per Sant Jordi l'ajuntament organitza unes jornades de portes obertes, de manera que els qui volen poden fer una volta per l'interior de la casa gran i visitar sales que normalment no estan obertes per al gran públic. Ho fan amb uns guies d'excepció: són els mateixos regidors els qui expliquen pas per pas l'edifici.
La majoria surten contents d'haver pogut descobrir un espai que o no havien vist mai o, en molts casos, ho havien fet abans de la reforma de fa quatre anys. I encara més contents estan els regidors, que poden tenir contacte amb la gent i veuen que ets capaç d'explicar curiositats i parts artístiques de l'ajuntament que no es coneixen, explica la regidora de Ciutat Sostenible, Quitèria Guirao.
Encara que els toqui treballar, aquestes visites són un moment de distensió i, amb els anys, cada regidor aprèn a donar-hi el seu toc personal: tenim regidors que ho expliquen tot de manera magistral com en Pep Comas o l'Arcadi Vilert, i d'altres que anem més al nostre rotllo, explica Guirao després de guiar una desena de senyores: abans he tingut uns nens de tres anys i m'he hagut d'agenollar i ensenyar-los que hi ha molts dibuixos i que el sostre sembla de xocolata.
-
Comentaris