El 2 de 8 amb folre a Manacor
El 2 de 8 amb folre a Manacor

V. B.

Castells de 8 a Ses Illes

Els Capgrossos passen el pont del Pilar a Manacor, convidats per la colla Al•lots de Llevant, i ofereixen una plàcida actuació

Prop de 280 Capgrossos van passar el pont del Pilar a Manacor (Mallorca), convidats per la colla local, els Al•lots de Llevant. A més de fer de turistes pel municipi i per arreu de l'Illa, els castellers mataronins van poder exhibir dissabte, dia 13, la seva habitual seguretat amb els castells de vuit. Els blaus van descarregar sense problemes el 3 de 8, el 4 de 8 i la torre de 8 amb folre, en una actuació “ràpida, sense caigudes i amb molt d'ambient”, segons l'ha definida el cap de colla, Xavier Castellví.

Els Capgrossos van estar acompanyats per les dues úniques colles que existeixen a Mallorca: Els Al•lots de Llevant i els Castellers de Mallorca. Els primers van descarregar el 4 de 7 amb agulla, el 5 de 7 i el 3 de 7 aixecat per sota (la millor actuació dels manacorins de tota la temporada) i els segons van optar pel 4 de 7, 4 de 7 amb agulla i 3 de 7 aixecat per sota.

Aquesta és la tercera ocasió que els Capgrossos visiten Mallorca. La majoria de membres de la colla es van allotjar els tres dies en un pavelló especialment habilitat, mentre que prop d'un centenar ho van fer en hotels. Aquesta nova visita a Ses Illes ha permès als mataronins copsar la realitat castellera mallorquina. “Les mateixes colles ens comenten que no ho tenen fàcil, perquè alguns ajuntaments els manifesten cert rebuig”. Un “sentiment anticatalà”, segons expliquen els castellers mallorquins, present a part de l'illa i que els dificulta un desenvolupament normal de la seva activitat. “Cal desdramatitzar –explica Castellví-, els castells és una activitat lúdica i esportiva, que la gent fa en els seu temps d'oci, i que es pot separar perfectament de les seves connotacions polítiques”.

Tanmateix, el cap de colla dels Capgrossos destaca l'alt nivell de les dues colles mallorquines, sobretot tenint en compte en quin context es mouen. “El passat diumenge es va demostrar el seu nivell, assolint castells de set. Són presents entre el 25è i el 30è lloc al rànking casteller i han arribat a participar al Concurs de Castells de Tarragona, com va ser el cas dels Castellers de Mallorca l'any passat”.

Actuacions clau
El pont a Manacor va ser un parèntesis per als Capgrossos, que enfronten la recta final de la temporada amb vàries cites molt importants. El dia 28, seran a les festes de Sant Narcís de Girona, on esperen descarregar el 3 de 9 per tercer cop aquesta temporada. I l'1 de Novembre estan convidats a la diada de Tot Sants de Vilafranca, una data clau ja que, si els assajos funcionen com està previst, intentaran descarregar el 4 de 9. Seria el primer cop que ho aconseguirien després de la mort de Mariona Galindo. L'última gran cita serà la Diada dels Capgrossos a Mataró, el 4 de novembre, on estaran acompanyats pels Minyons de Terrassa i els Xics de Granollers

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive