Ramon Radó

Carbonell repassa els punts en comú de socialisme i cristianisme

Presenten un llibre del parlamentari del PSC i conseller a l'ombra del govern Maragall a Mataró

El diputat del PSC i "conseller a l'ombra” de Cultura i Audiovisual, Josep Maria Carbonell, va repassar ahir alguns aspectes de la relació entre el cristianisme i el socialisme. En la presentació de Temps de diàspora, volum que recull alguns dels seus articles, Carbonell va explicar que en el llibre tracta sobre “les dues grans passions” de la seva vida des de l'època universitària. Carbonell va exposar que el cristianisme està “molt més a prop del socialisme que del liberalisme”, ja que ambdues doctrines creuen en la societat com quelcom més “que una simple suma d'individus”.

Carbonell, llicenciat en Filosofia, va organitzar la seva intervenció en tres parts. En primer lloc, va centrar-se en la relació entre la fe i la política, de la qual va dir que s'han de separar perquè busquen dues veritats diferents. “Aquesta autonomia –va explicar Carbonell- és la que va instaurar el Concili Vaticà II, tot i que, en alguns casos, com els països islàmics o els moviments fonamentalistes cristians dels Estats Units, no es porta a terme”. Tot i així, Carbonell va destacar la influència de la fe en els polítics creients: “pels cristians, no val qualsevol tipus de política”.

Seguidament, Carbonell va citar el paper de les religions en la configuració dels valors de les comunitats humanes al llarg de la història i va reclamar una tasca de les religions en la recerca “de la convivència i l'humanització”. En aquest sentit, Carbonell va atorgar un enorme poder a les religions: “la pau en el món serà possible –va comentar- si les religions hi contribueixen positivament: cal desplegar convivència i diàleg entre les religions, ja que estem destinats a viure en societats amb pluralitat de cultures i de religions”. Per últim, el diputat socialista va especular sobre l'esdevenidor que espera tant el socialisme com el cristianisme. D'una banda, Carbonell va apostar per una revisió de l'organització dels partits socialistes, fins a arribar a un Partit Socialista Europeu, com a solució a la crisi del model socialista originada per la globalització. D'altra banda, Carbonell va explicar el que segons ell era “una nova gran oportunitat pel cristianisme”, de cara a aquest mil·leni. La pèrdua de pes de l'Església, pot convertir el cristianisme, segons el diputat, en un poder espiritual “més arrelat a la vida de la gent”.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive