capgros.com

Capgròs inaugura l'exposició fotogràfica de Santes

Deu reconeguts fotògrafs de la ciutat presenten la seva visió de la Festa Major a l'Espai Capgròs. La inauguració de la mostra va tenir lloc dijous al vespre.

Els professionals que s’han brindat a col·laborar-hi són el cap de fotografia de Capgròs i Mataró Report, Sergio Ruiz, i nou altres prestigioses fotògrafs de la ciutat que han destacat en diferents terrenys: Ramon Manent, Marga Cruz, Olga Boix, Toni Canal, Pedro Catena, Manuel Contreras, Marc Duran i la parella de professors de fotografia que formen Joan Safont i Montse Ferrer.

Diversos estils i tècniques
Una repassada als diversos treballs permet veure com les mirades sobre la festa poden ser múltiples. Olga Boix, per exemple, ha combinat la tècnica fotogràfica amb el retoc digital i ha generat una imatge on els colors càlids són els protagonistes, mentre que Toni Canal ha preparat una fotografia on apareixen les Trampes que, el dia 27, van sobre cavall anunciant la Festa Major. La imatge està presa al carrer d’en Pujol.

Pedro Catena, que enceta la secció nocturna de l’exposició, presenta una imatge corresponent al Sarau a la Platja, un dels actes més concorreguts de la Festa Major, en què un tub d’aire vermell mira al cel i provoca un interessant efecte visual. Per la seva part, Manuel Contreras aprofita la traca final del castell de focs per il·luminar el nombrós públic que omple la platja. Marga Cruz també treballa el camp de la fotografia nocturna i, en aquest cas mostra una escena de l’Escapada a Negra Nit, un dels seus actes preferits.

Marc Duran, dins la seva línia agosarada, presenta el foc en ple moviment en un correfoc, mentre que Ramon Manent fa gala de la seva passió per la llum amb una instantània de l’Anada a Ofici del dia 27 al matí, presa al lloc on el carrer Nou comença a obrir-se cap a la plaça de Santa Maria..

Per la seva banda, Sergio Ruiz és el responsable d’un dels treballs més sorprenents de la mostra i que provocarà, probablement, tant elogis com retrets. S’hi pot veure una mirada postmoderna de la imatge de Robafaves, amb un treball més propi del camp del disseny que no de la fotografia.

Joan Safont Tria i la seva esposa, Montse Ferrer, fan tàndem per mostrar-nos un mateix instant de la Festa Major en el qual el Drac és el protagonista. Ell el presenta en color i ella en blanc i negre..

Totes les imatges s’acompanyen de textos del poeta i escriptor Joan Carles Gonzàlez, creats per a l’ocasió. Gonzàlez no es proclama ni fan ni avorrit de les Santes: «Sóc d’aquells que quan arriba la festa, simplement s’ho pensen».

Àlbum de Santes
Paral·lelament, la revista Mataró Report dedicarà un suplement central de dotze pàgines a la Festa Major en la seva edició de juliol i agost. Es tracta d’una iniciativa que també està relacionada amb la fotografia ja que, acompanyant el programa d’actes, es reproduiran les imatges que es podran veure a la mostra, però també s’hi inclouran les millors fotos que hagin arribat a la redacció de la revista a través del concurs proposat als lectors. Les fotos es poden dur a la redacció o bé enviar-les per correu electrònic a redaccio@capgros.com fins dimecres, dia 25 de juny.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive