El canvi de dates de Les Havaneres és una de les opcions que s'estudia
El canvi de dates de Les Havaneres és una de les opcions que s'estudia

Canvis importants a Les Santes a causa de les retallades

La festa es concentrarà del 24 al 29 de juliol, eliminarà actes i reduirà el nombre d'escenaris i localitzacions

El Plenari de Les Santes celebrat ahir dimarts, on es va descobrir el cartell d’enguany, també va servir per començar a veure quin serà l’abast de les retallades econòmiques que patirà enguany la Festa. 92.000 euros menys, dictaminats pel Pla de Racionalització de la Despesa que ha impulsat l’Ajuntament, que implicaran que la programació es concentri entre els dies 24 i 29 de juliol, eliminant el concepte de “pòrtic de Santes” dels dies previs.

També s’aplicarà un canvi en els horaris dels actes, finalitzant com a màxim a les 4 de la matinada, excepte els dies 25 i 26 de juliol, quelcom que implicarà que no hi hagi actes després del No n’hi ha prou o l’Espetec Final del dia 29. Des de Cultura també s’aposta per “optimitzar els escenaris”, i només n’hi haurà a la plaça de Santa Anna, el front marítim, el pati de la residència de Sant Josep i el Nou Parc Central. 

Els efectes de les retallades a Les Santes

S’eliminen actes com l’Albada o el Concert Vermut, i s’estudien canvis de dates de cites emblemàtiques com les Havaneres, o què fer amb els actes alternatius al Desvetllament, entre d’altres.”Mantindrem l’essència de la festa”, va prometre la regidora de Cultura, Maria José Pérez, tot i que des de Cultura de l'Ajuntament reconeixen que es troben en una situació difícil. "La reducció econòmica que s'aplica és important, així que la feina d'organitzar Les Sants és més complexa que en altres anys, quan ja era prou difícil", va dir Glòria Brusati, Directora de Cultura. 

Hi ha moltes qüestions que queden pendents de veure com es resolen. Per exemple, actes com l'Estrena, la conferència institucional que es feia el dia 19 de juliol i que ara queda fora del calendari, o les activitats alternatives al Desvetllament, que poden desaparèixer tant per les retallades econòmiques com per les queixes que generaven. "Estem treballant en tot plegat" es van limitar a dir des de Cultura a les preguntes dels assistents al Plenari sobre el seguit de canvis que es poden produir, i que s'anunciaran més endavant. 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive