Can Gassol ha començat a funcionar com a centre de creació escènica amb l’arribada del 2011. Després d’estrenar-se a finals de l’any passat com a escenari de petit format, l’antiga nau tèxtil s’ha convertit entre els dies 3 i 15 de gener en el laboratori que ha vist néixer un projecte escènic de caire internacional. Es tracta d’una iniciativa que involucra Loscorderos.sc, una companyia de teatre experimental resident a Mataró, i de quatre companyies més procedents del Brasil, Itàlia, Alemanya i Grècia.
El projecte porta per títol “Art-Pedagogia-Política: accions cooperatives” i és una idea d’Andrea Elias i Norberto Presta, membres de la companyia brasilera Teatro Xirè. L’objectiu és posar en comú el treball i els diferents estils de les cinc companyies, de cara a generar un projecte artístic i pedagògic de caire social. El resultat final d’aquest treball anirà itinerant pels països d’origen de les companyies fins arribar al Brasil, on s’acbarà representant en faveles i barris conflictius.
El president de l’IMAC, Sergi Penedès, apunta que amb aquest projecte Can Gassol “dóna el tret de sortida com a centre de creació, i a més ho fa amb un projecte internacional”. Penedès explica que han contactat amb les diferents companyies residents que hi ha a Mataró per posar-los aquest nou espai a disposició seva si comptaven amb algun projecte pendent de desenvolupar, i ha estat amb Loscorderos.sc amb qui han arribat a aquest primer acord. La companyia, que precisament va representar a Can Gassol el muntatge ‘El mal menor’ el mes de novembre passat, practica un “teatre bastard” que inclou teatre textual i d’objectes, dansa, acrobàcia i tècnica de clown.
L'edifici que acull el centre de creació escènica
Comentaris