Donar a conèixer i posar en valor l'element patrimonial més important que té Mataró: el Conjunt dels Dolors. Aquest és l'objectiu d'un documental impulsat per la productora mataronina Batecs Produccions. El llegat de Viladomat a Mataró: El conjunt dels Dolors vol omplir un buit existent, ja que no hi ha cap audiovisual sobre el conjunt realitzat per Antoni Viladomat. Per aconseguir-ho, obrirà a partir d'aquest 1 d'octubre una campanya de crowdfunding (micromecenatge) a través del popular portal mataroní Verkami.
El projecte fins ara no ha rebut cap ajut econòmic ni financer tot i que compta en la difusió amb el suport de diverses entitats i institucions. Tota la fase de recerca documental i preproducció està finalitzada, però ara cal fer front a costos com els equipaments tècnics, enregistrament, edició, veu en off i producció, pels quals cal trobar una font de finançament. L'escollida és Verkami, a través de la qual s'han finançat amb èxit molts projectes audiovisuals. L'objectiu, en aquest cas, és recaptar 12.000 euros
El Conjunt dels Dolors de Mataró, que porta la signatura d’Antoni Viladomat, està està considerat pels experts com el conjunt pictòric més important de la Catalunya del S. XVIII. El documental explicarà en profunditat la història d’aquesta obra i també traçarà el perfil del pintor.
-
Participants
El documental “El llegat de Viladomat a Mataró: El conjunt dels Dolors” està produït per Cayetana Sanz (Batecs Produccions) i dirigit per Marco Zouvek, i tindrà la força en els testimonis dels principals agents implicats en la conservació i estudi d’aquesta obra clau del barroc català, com ara el principal estudiós de l’obra de Viladomat, el doctor Francesc Miralpeix; de la directora del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC), Àngels Solé; de la presidenta de l’Associació de Museòlegs de Catalunya i directora del Museu d’Art de Girona, Carme Clusellas; del director del Museu de Mataró, Carles Marfà; i del director del Museu Arxiu de Santa Maria de Mataró, Nicolau Guanyabens, entre d’altres.
-
Comentaris