Francesc Masriera

Cames, ajudeu-me!

Hi ha jocs virtuals que gairebé s’esgoten abans de sortir a la venda. Els llibres electrònics em fan al·lèrgia. La joguina més venuda durant les festes de Nadal va ser una nina “monstre” vestida i adornada amb l’estètica pròpia de la subcultura gòtica. Halloween i el Pare Noël cada vegada tenen més adeptes a casa nostra. Agències de publicitat continuen fent anuncis que insulten la intel·ligència. Una botiga començava les rebaixes fent una oferta especial als que hi anessin a comprar en roba interior i, en poca estona, s’hi van presentar més de cent persones.

Aviat farà dos anys, la Fundació Tàpies va reobrir les portes amb un mitjó foradat com a reclam publicitari. El conseller Mascarell veu imprescindible que Barcelona tingui un centre d’art contemporani. Mai una farsa havia rebut tants ajuts de les administracions públiques. Volen convertir el MNAC en una immensa pallassada. Pepe Serra substitueix Maite Ocaña. L’exposició Berthe Morisot: la pintora impressionista no vindrà a Catalunya. Les ciutats són cada cop més lletges. Oriol Bohigas va rebre el Premi Nacional de Cultura. L’Ajuntament desgracia la plaça Sant Miquel de Barcelona instal·lant-hi una horrible escultura. Qualsevol s’atreveix a destrossar l’obra d’un clàssic. Gairebé no es fan pel·lícules com Casablanca. Midnight in Paris rep menys nominacions als Goya que una pel·lícula de l’Almodovar. Un nou lliurament de la saga Torrente ha estat una de les pel·lícules més vistes l’any 2011. Les revistes del cor es venen més que les d’art o d’història. Manuel Carrasco canta al Palau de la Música. La Noria va ser líder d’audiència. APM segueix en antena. De tant de parlar-ne, els mitjans de comunicació ens faran avorrir el Barça. La insofrible Rosa Ma. Sardà va tornar a TV3 amb una sèrie lamentable.

Les humanitats estan en declivi. A secundària ja no s’ensenya filosofia. Fa una mica més d’un any, durant les eleccions al Parlament de Catalunya, centenars d’universitaris de la Pompeu Fabra van omplir a vessar la sala d’actes en què Carmen de Mairena i Ariel Santamaria presentaven la CORI. Indigneu-vos va ser un dels llibres més venuts durant la Diada de Sant Jordi. Brètols incívics van assetjar càrrecs electes. CCOO i UGT fan xantatge amb la llengua. L’Ajuntament de Barcelona està estudiant tornar a instal•lar serveis públics atès que cada vegada hi ha més persones que, com si fossin gossos o gosses, orinen en la via pública. Durant les revetlles de Sant Joan, les platges van quedar, un any més, fetes un fàstic. Els xiclets, els papers, les burilles de cigar i objectes de tota mena crien en les nostres voreres. Les façanes de les nostres ciutats estan plenes de grafits, tags i pintades.

Les Santes són, per a molts i moltes, l’excusa perfecte per agafar una borratxera. El pla especial que protegeix el patrimoni arquitectònic és una comèdia. L’edifici d’oficines de la Baixada de les Espenyes va guanyar el Premi Puig i Cadafalch d’arquitectura. Can Xalant va analitzar les edificacions que es generen en els càmpings i va pensar sobre els límits del llenguatge. No podem restaurar la Basílica de Santa Maria ni posar en valor la vil•la romana de Torre Llauder i la ciutat romana d’Iluro.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive