Neil Harbisson fent girar un dels quadres de la mostra.
Neil Harbisson fent girar un dels quadres de la mostra.

E. Castarnado

Ca l'Arenas viatja ara pels colors d'Europa i per l'essència de Cabanellas

El públic va omplir el Centre d'Art durant la inauguració de les exposicions de Moon and Harbisson i Pere Masramon el passat divendres

Un recorregut cromàtic per Europa i un altre per l’ànima d’un històric edifici de Mataró. Ca l’Arenas continua amb la temàtica del viatge amb la inauguració el passat divendres, dia 1, de dues noves mostres. La proposta dels mataronins Moon and Harbisson és una invitació a l’espectador a interaccionar i experimentar amb el color. “Hem passat l’estiu fent autostop per Europa buscant el color que defineix cada capital del continent”, va explicar Harbisson. El resultat d’aquesta recerca és una quinzena de quadres bicolor que giren formant un sol to quan s’acciona una maneta, tot i que el projecte és completar el mapa cromàtic de les capitals europees: “Són colors poètics, impossibles, imaginaris, que el públic pot crear aquí amb el simple gest de girar la maneta”.
 
Els joves utilitzen dos mètodes diferents per trobar el color de cada ciutat. Neil Harbisson, percep les sensacions cromàtiques gràcies a l’ull electrònic que porta al cap, que li permet “escoltar els colors” que l’acromatòpsia li impedeix distingir normalment. Al seu torn, Moon Ribas utilitzava unes ulleres especials que obvien altres qualitats de la imatge com la forma i en destaquen el color. Els visitants de la mostra podran provar les ulleres teleidoscòpiques pujant a la colour bike.
 
“Milà és la ciutat que té el color més evident, salmó-atzur, i la que ens va resultar més difícil de definir va ser Budapest, perquè és molt eclètica”, va comentar Harbisson. La ciutat que més els va sorprendre va ser Andorra la Vella (verd-fúcsia). Entre els propers objectius d’aquest duet artístic hi ha la recerca del color de Mataró.
 
“El darrer viatge”
Aquest és el títol de l’exposició fotogràfica de Pere Masramon, un viatge per l’interior de la Llar Cabanellas, antic hospital geriàtric de la gent que no tenia recursos. “Fa dos anys que estic fotografiant edificis abandonats per transmetre les sensacions que he viscut en passar per aquests espais, l’empremta de les persones que van estar allà, que els van habitar”, va explicar l’autor.
 
Masramon ha sabut captar amb el seu objectiu l’experiència vital de la Llar Cabanellas i transmetre-la al públic de forma subtil però directa. La llum i les ombres en les fotografies del mataroní revelen els records i les vivències que omplen el buit, com si les parets i els objectes ara estàtics tinguessin tots una història guardada: la de la solitud, la malaltia i l’espera. La de la morta com a “final o alliberament”. 

L'acte inaugural de divendres va comptar amb una gran afluència de públic i va estar amenitzat pel grup de jazz Ohio Band. Les dues mostres es podran visitar fins el 9 de març.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive