Estrenes a la gran pantalla amb el retorn a la comèdia del director Fernando Trueba, 'La reina de España', que narra la tornada a Espanya de la gran estrella Macarena Granada (Penélope Cruz) qui, després del triomf a Hollywood, torna per incorporar-se en el paper d'Isabel la Catòlica. El film més destacat és 'Aliados', la pel·lícula protagonitzada per Brad Pitt i Marion Cotillard. La nova pel·lícula del polifacètic Albert Serra, 'La mort de Lluís XIV', arriba als cinemes aquest divendres. La cinta, estrenada al Festival de Canes, retrata els últims quinze dies de la vida del Rei Sol, interpretat per Jean–Pierre Léadu. També s'estrena aquest divendres 'La pols' de Llàtzer García, l'adaptació de l'obra teatral homònima del director premiada al Festival de Málaga. El film explora les relacions entre dos germans a partir de la mort del pare.
'Aliados'
Brad Pitt i Marion Cotillard protagonitzen la cinta dirigida per Robert Zemeckis 'Aliados', la història d'amor entre un oficial d'intel·ligència, Max Vatan (Brad Pitt), que el 1942, coneix Marianne Beausejour (Marion Cotillard), membre de la resistència francesa, al nord de l'Àfrica. Reunits a Londres temps després, La parella inicia una relació fins que a ell li notifiquen que Marianne pot ser una agent doble que treballa pels nazis.
'La reina de España'
'La reina de España' suposa el retorn a la comèdia de Fernando Trueba. Macarena Granada (Penélope Cruz), la gran estrella “americana” d'origen espanyol, torna a casa seva per encarnar el paper d'Isabel la Catòlica en un film. En saber-ho, Blas Fontiveros (Antonio Resines), que no havia tornat a l'Estat des que va dirigir 'La nina de tus ojos' 18 anys enrere, decideix tornar per retrobar-se amb vells amics. La seva arribada inicia una sèrie d'esdeveniments que posaran a prova el rodatge de la superproducció. Jorge Sanz, Santiago Segura, Loles León, Rosa María Sardá, Neus Asensi, Jesús Bonilla o Javier Cámara, entre d'altres, completen el repartiment.
'Marea negra'
L'abril de 2010, la plataforma petrolera Deepwater Horizon, al golf de Mèxic, va patir un accident que va desencadenar una de les catàstrofes mediambientals més importants de la història i en què van morir 11 treballadors. 'Marea Negra' explica la història dels homes i dones que, amb el seu valor, van intentar salvar-ne d'altres, canviant la seva vida per sempre.
'La mort de Lluís XIV'
A 'La mort de Lluís XIV' el polifacètic Albert Serra retrata els últims quinze dies de la vida del Rei Sol, interpretat per Jean–Pierre Léadu (el mític Antoine Doinel de les pel·lícules de Truffaut). La decadència física de Lluís XIV comença el 10 d'agost de 1715. De retorn d'una cacera el rei comença a sentir un dolor molt agut a la cama. Quinze dies més tard, ja està postrat al llit. Aquest és l'inici d'una mort lenta, envoltat dels seus fidels seguidors a la cambra reial. La pel·lícula va obtenir un gran ressò després de la seva estrena en la secció oficial del Festival de Canes.
Produïda per Andergraund Films, Capricci Films i Rosa Filmes, amb la col·laboració de Televisió de Catalunya i ARTE i el suport de l’ICEC, 'La mort de Lluís XIV' va guanyar la Palma d’Or honorífica per a Jean Pierre Léaud al Festival de Canes 2016, The Wilf Family Foundation Award per la Millor Pel·lícula Internacional al Jerusalem Film Festival 2016, el Gran Prix 2016 al director de fotografia Jonathan Ricquebourg a l’Ostrava Camera Oko 2016 de la República Txeca. El film també ha valgut al director el premi Jean Vigo, convertint-lo així en el primer autor de l’estat espanyol a rebre el prestigiós guardó, creat el 1951 i reservat a produccions franceses.
'La pols'
Adaptació teatral del l'obra homònima dirigida també per Llàtzer Garcia, 'La pols' se centra en la història de Jacob i Ruth, dos germans que comparteixen pis als afores d'una ciutat de províncies, i l'Alba, la nòvia d'un tercer germà del Jacob i la Ruth. El pare dels germans mor, però Jacob s'oblida de dir-ho a la Ruth. A partir d'aquest moment, la Ruth inicia un viatge emocional intentant comprendre què li passa al seu germà, que posarà a prova tots els personatges i els deixarà sols amb les seves pors.
'Gimme Danger'
El documental 'Gimme Danger', la nova pel·lícula de Jim Jarmusch, narra l'epopeia de The Stooges, un dels grups de rock més importants de la història. La cinta presenta el context en el qual el grup evoluciona musicalment, culturalment i políticament a través de les aventures, fonts d'inspiració i raons dels seus primers desafiaments comercials fins al panteó del rock.
'Sicixia'
La pel·lícula narra el viatge de Xiao, un enginyer de so que recorre Galícia amb l'objectiu de captar l'essència de la terra i la seva gent i que descobrirà el verdader sentit de la vida després de la trobada amb Olalla, que treballa cultivant algues a la Costa da Morte.
'Amarás sobre todas las cosas'
Chema de la Peña dirigeix 'Amarás sobre todas las cosas', una història d'amor al llarg de cinc anys. La cinta repassa els episodis vitals del Teo i l'Ana: les separacions, els retrobaments, les eufòries, decepcions i alegries.
'Bar bahar entre dos mundos'
La producció israeliana 'Bar bahar entre dos mundos', dirigida per Maysaloun Hamoud, se centra en Salma, Laila i Nur, tres palestines amb passaport israelià, que opten per viure una vida en llibertat a Tel Aviv, lluny del seu lloc d'origen. Totes tres busquen l'amor, però com a joves palestines aviat s'adonaran que no serà fàcil i hauran d'escollir el seu lloc al món, ja sigui a la ciutat o en els seus pobles natals.
'La primavera de Christine'
La cinta se situa a la Viena 1945. Christine i la seva família decideixen fugir dels bombardejos i allotjar-se en una acomodada casa als afores de la capital. Després de la rendició dels soldats alemanys, els russos prenen la casa. Tothom els té por, excepte la Christine.
'The Neon Demon'
Nicolas Winding Refn dirigeix aquesta cinta de terror francesa que narra el viatge d'una noia jove, que desembarca a Los Àngeles. El seu somni és convertir-se en model. El seu ascens fulgurant i la seva puresa susciten enveges de tot tipus, fins al punt que algunes noies estaran disposades a tot per robar-li la bellesa.
'Los exámenes'
Cinta romanesa que escriu i dirigeix Cristian Mungiu ('Más allá de las colinas'), un drama sobre els dubtes de la paternitat i l'ambiguitat del compromís a través de la relació entre un pare i una filla, a qui dóna vida Adrian Titieni ('Live') i Maria-Victoria Dragus ('Si no nosotros, ¿quién?'). després dels exàmens finals, una jove anirà a estudiar a una prestigiosa escola a Anglaterra. El dia abans de l'examen, és atacada al carrer. A partir de llavors, el pare farà eott el possible per garantir que res pertorbi el destí que ha escollit per a ella
Comentaris