-
-

V. B.

Baron confia que la Col·lectiva Sant Lluc segueixi ‘generant polèmica’

‘Si tothom es conformés no tindriem col·lectiva per a gaires anys', va dir l'alcalde en la inauguració de la Mostra a l'Ateneu

La Col·lectiva Sant Lluc obre el curs artístic des de fa més de 60 anys, i sovint ho fa generant controvèrsia. El seu model, que intenta prioritzar la qualitat per sobre de la quantitat fent un procés de selecció de les peces presentades, deixa insatisfet part del món de l’art mataroní que considera que la mostra hauria de ser més oberta i flexible. En l’edició 2009, que es va inaugurar ahir dijous a l’Ateneu de Caixa Laietana, s’hi van presentar 120 artistes, 90 dels quals han estat finalment els escollits pel jurat per poder exposar les seves obres. Els 30 descartats, com passa any rere any, no deuen estar gaire contents. Durant la inauguració, però, l’alcalde Joan Antoni Baron va confiar que la Sant Lluc “segueixi generant polèmica” en una edició més. “Benvinguda sigui si serveix per contrastar idees i opinions”, va dir Baron, que considera que “si tothom es conformés, no tindríem Sant Lluc per a gaires anys més”.

De nou, la Col·lectiva permet analitzar l’estat de la qüestió de l’art local. Cap altra cita ofereix la possibilitat de veure, en un mateix recinte, l’obra de 90 artistes mataronins en actiu. “Sempre és una exposició diversa, gratificant i tot un territori per descobrir”, va destacar el vicepresident de Caixa Laietana, Jordi Bertran. La participació d’enguany també va ser un dels elements que va destacar Bertran en la seva intervenció; la Col·lectiva segueix tenint futur, segons ell, gràcies a l’esforç de l’associació Sant LLuc, el compromís de Caixa Laietana, la resposta dels artistes i la lleialtat del públic “que fa que aquesta sigui cada any una de les exposicions més visitades”. L’acte inaugural també va comptar amb un llarg parlament del pintor Parés de Mataró que, com ell mateix va recordar, és “un dels ‘santlluqueros’ més antics. Parés va definir la col·lectiva com una “històrica manifestació de l’art de Mataró” i va apuntar que “qui vulgui engabiar la creativitat en sortirà ben escaldat”.

Dos artistes joves premiats
En cada edició, el jurat guardona els millors artistes de la col·lectiva amb un diploma, a més de la possibilitat de protagonitzar una mostra col·lectiva l’any que ve. Aquest 2009 però, tan sols s’han escollit dos noms: Ana García i Marc Sala, pocs en comparació als sis de l’any passat. L’acte de dijous passat també va servir per instituir la Paleta de Plata, símbol de l’associació Sant Lluc, a Antoni Luís, qui precisament és el president de l’entitat. A més de les 90 obres d’artistes locals, l’exposició de l’Ateneu també acull una desena de peces escultòriques de Llucià Gonzàlez, l’artista convidat d’enguany. I també hi ha un racó per rememorar la figura de Pepe Novellas amb l’exposició d’un dels seus quadres.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive