-
-

capgros.com

‘Ball d’agost’ mostra la Irlanda rural de Brian Friel a la Sala Cabanyes

Muntatge dirigit per Jordi Gironès i Joan Peran del qual se'n podran veure sis representacions

Anys després, quan ja és adult, en Michael recorda l’estiu de 1936, quan vivia amb la seva mare i les seves quatre tietes en el petit poble de Ballybeg, al comtat de Donnegal. Les cinc germanes Mundy -Maggie, Rose, Agnes, Kate i Chris- sobreviuen en un entorn pobre, conservador i catòlic, en plena Irlanda rural. El món antic, però, inevitablement va deixant pas a la modernitat, representada per la ràdio que la família compra aquell estiu.

A partir del dissabte dia 2, la Sala Cabanyes proposa un viatge a aquesta Irlanda camperola en un muntatge dirigit per Jordi Gironès i Joan Peran del qual se’n podran veure sis representacions. Cristina Garcia (Chris), Imma Gironès (Maggie), Roser Montlleó (Kate), Lídia Rovira (Rose) i Marga Selva (Agnes) donen vida a les germanes Mundy. Durant l’estiu de 1936, en els dies previs del tradicional ball de la sega, les cinc germanes reben la visita del germà gran, el pare Jack (Xavier Giribés) que torna d’Uganda on feia de missioner. També passa per Ballybeg Gerry Evans (Juli Cusachs), el pare del fill de Chris, Michael (Genís Mayola). Justament és la versió adulta del petit Michael qui explica la història als espectadors.

La sorprenent escenografia dissenyada per Jordi Bonnemaison traslladarà l’espectador al bell mig d’Irlanda.

Brian Friel, “el Txèkhov irlandès”
“Ball d’agost”, la traducció catalana de “Dancing at Lughnasa” és possiblement l’obra més coneguda del popular dramaturg Brian Friel, a qui s’ha arribat a qualificar com “el Txèkhov irlandès”. “Ball d’agost” ha estat probablement l’obra de Friel que ha tingut més repercussió. Va guanyar tres premis Tony l’any 1992 i el text es va portar al cinema l’any 1998, en una pel·lícula protagonitzada per Meryl Streep. A Catalunya es va representar al Teatre Lliure el 1993 i actualment es troba en cartell a la Biblioteca de Catalunya en un muntatge de La Perla 29.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive