J.Salicrú

Assistència massiva a la inauguració oficial de l'ampliació de Robafaves

Salvador Milà i Joan Antoni Baron coincideixen en apuntar que l'establiment ha estat un element de "capitalitat" per a la ciutat

Els mataronins van donar bona mostra ahir dijous dia 30 que si Robafaves un dia decidís obrir un club d'amics de la llibreria faria carnets a dojo. Més de tres-centes persones van "ocupar" literament a quarts de vuit del vespre al remodelat establiment del carrer Nou com si del primer dia de rebaixes es tractés. I això que en realitat l'ampliació de la llibreria ja s'havia pogut degustar des de Sant Jordi. Ahir, però, finalment, era el dia per fer la inauguració oficial.

L'acte, plantejat com una festa al voltant del món de la cultura, va comptar amb la presència del conseller de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat, Salvador Milà, del director general de cooperatives, Santi Esteban, d'un representant de la consellera de Cultura i de l'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron.

Tan Milà com Baron van coincidir a dir que Robafaves ha estat un element de capitalitat per a Mataró dins de la comarca del Maresme: "Quan teníem la por de convertir-nos en una ciutat dormitori, iniciatives com aquesta ens han aportat un valor de capitalitat", va dir Milà. "No només ens calen lleis per poder exercir aquesta capitalitat, sinó sobretot empreses que apostin fort a la ciutat", va dir Baron.

Per la seva banda, el director general de cooperatives va assegurar que iniciatives com les de Robafaves eren "molt rares" en el panorama català: "Això que passa avui aquí no és usual. No passa quasi mai que una empresa d'aquest tipus arribi als trenta anys i ho faci creixent d'aquesta manera", va dir. Esteban va reivindicar el sistema cooperatiu com una de les claus de l'èxit del projecte.

Per la seva banda, el gerent de Robafaves, Pep Duran, va explicar que l'únic objectiu dels trenta anys que ahir es commemoraven havia estat "acompanyar els lectors a triar els seus propis llibres", dins la línia filosòfica de la casa. Amb l'ampliació de l'establiment principal, va explicar Duran, es procura una més gran comoditat pels clients a l'hora de degustar els seus futurs llibres i una oferta més gran en l'apartat d'assaig i de tècnica. En total, amb l'obertura del primer pis i de la planta baixa del número 7 del carrer s'han guanyat un total de 500 metres quadrats. El nou local també ven els llibres de butxaca, que fins ara es trobaven en una botiga pròpia al mateix carrer Nou, està adaptat per a les persones amb mobilitat reduïda -s'hi han instal·lat ascensors i rampes- i s'hi faran exposicions d'art, batejades com a Les Escales de Robafaves.

Obertura desenfadada
Els assistents van poder gaudir de l'actuació d'un grup de jazz, de la lectura de llibres en veu alta i d'un concert de violoncel, tot plegat amenitzat per una companyia teatral que repartia una flor a tots els assistents a l'entrada i a la sortida pa de faves -com a recompensa de les "faves" que han "robat" als mataronins al llarg d'aquests anys-. Entre el públic hi havia artistes de la ciutat com Santi Estrany, escriptors com Care Santos o Lola Casas o el president de Caixa Laietana, Jaume Boter de Palau. Va ser un acte, en definitiva i en paraules del gerent de Robafaves, Pep Duran, per "saludar-nos i celebrar que estem vius".

L'acte s'emmarcava en el trentè aniversari de la llibreria mataronina, que es troba en un moment de clara expansió i tenia previst inaugurar al llarg d'aquesta setmana un nou establiment a la ciutat compartit amb la cooperativa Abacus a Can Xammar.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive