L’art del gravat en tota la seva varietat de tècniques, formes i maneres és altament respectat i valorat arreu del món. Lamentablement no succeeix el mateix en el nostre país. Antigues prevencions no superades ha fet que malgrat la gran qualitat creativa del gravat actual no es valori suficient ni aquest valor artístic ni la possibilitat d’aconseguir obres d’alta qualitat que esdevenen úniques en la multiplicitat, i no és joc de paraules, i a més fer-ho a un nivell econòmic a l’abast de moltes butxaques.
A la nostra comarca, a Arenys de Munt, Jordi Rosés i Clàudia Lloret mantenen des de fa molts anys el seu taller d’estampació que ha assolit nivell internacional. Des de fa uns anys van associar-lo al concepte d’artistes residents i d’ençà els seus inicis importants creadors d’arreu del món s’acosten al mateix per a tal de, tot perfeccionant l’ofici, poder fer-hi estampació dels seus projectes.
Vista la vàlua dels artistes i la seva obra ha estat magnífica la pensada d’exposar alguns d’aquests treballs i així en aquests dies a la seu de l’Ateneu Fdció. Iluro tenim ocasió de gaudir del veritable espectacle artístic i creatiu que signifiquen l’exposició de més de 130 gravats amb la signatura de 48 artistes de 20 països tan diversos com Egipte, Japó, Nova Zelanda, Estats Units, Sud-Àfrica, Taiwan ... a més de la majoria de països europeus, al costat d’un gruix d’artistes ben propers.
És aquesta una exposició que hem de qualificar com excepcional. Artísticament parlant és la demostració del més ample ventall de possibilitats tècniques portades totes elles als límits de la perfecció, però principalment és la demostració de com l’art permet expressar amb plenitud els sentiments íntims i personals, es vingui de la cultura que és vingui. Tot en una diversitat conceptual i estilística que ens permet bocabadar-nos en un recital plàstic d’altíssima qualitat. Amb el seu didactisme tradicional, amb un selecció més que acurada i amb la força del que penja de les parets, Clàudia Lloret i Jordi Rosés ens demostren un cop més que el treball ben fet sempre acaba amb resultats ben reeixits. Com és aquesta exposició que honora a qui la gesta i a qui la rep.
Una exposició d’obligada i repetida visita que ningú s’hauria de perdre. Felicitats.
PS.- La gran qualitat del presentat accentua el dolor en pensar que aquests dos grans mestres van dirigir durant molts anys el taller Municipal de Gravat que va morir per una no entesa de quatre rals. Vist el vist queda ben clar que Cultura de Mataró, com quasi sempre, va fer el pitjor dels negocis.
Comentaris