L'art contemporani no pot ser tant sols innovador, sino que s'ha d'inscriure en la realitat social del moment, reflectir-la i transformar-la. Sobre aquesta base s'ha construit l'exposició Empelts socials o altres interseccions entre l'art i l'esfera pública, inaugurada el passat divendres dia 15 a Can Palauet. Es tracta d'un encàrrec que el Patronat Municipal de Cultura ha fet l'associació Experimentem amb l'Art per tal de reflectir en una mostra les noves tendències de l'art social. El col·lectiu ha escollit cinc joves artistes, dos d'ells residents al Centre de creació i pensament contemporani de Can Xalant, que han presentat una sèrie d'instal·lacions artístiques amb cert component de denúncia social.
L'exposició és una cartografia de les pràctiques artístiques individuals o collectives que es formulen des de l'art crític, i que reflexionen sobre la realitat social, va explicar durant la inauguració Dolors Juárez, d'Experimentem amb l'Art. Juárez va lamentar la manca d'espais per poder exposar aquest tipus d'obres, i es va mostrar molt agraïda amb Can Palauet per acollir una exposició com aquesta. Per la seva part, el president del PMC, Jaume Graupera, va explicar que l'objectiu ha estat mostrar la difusa forntera entre l'art, la creativitat i la realitat social. Graupera va recordar que molts teòrics creuen que l'art s'ha definir segons el seu entorn, i va destacar que exposicions com aquesta són provoquen, perquè inciten el seu públic cap a una determinada reacció.
Les obres de l'exposició
Les obres que es poden veure a Can Palauet són Calendario laboral, de la colombiana Maria Pineda, Acciones periféricas de la xilen aTatiana Donoso, Sí o què del barceloní Miquel García, Al marge de la mataronina Glòria Safont-Tria i la viguetana Laia Solé, i Bordergames, del col·lectiu La Fiambrera Obrera.
-
Comentaris