-
-

Eloi Aymerich

Anoushka Shankar omple de bellesa el Monumental

L'angloíndia va oferir un recital on va mesclar música clàssica índia i electrònica

Un concert dels que fan època. El recital que va oferir ahir a la nit al Teatre Monumental Anoushka Shankar, filla de l'històric intèrpret de citar Ravi Shankar, va deixar molt bon regust de boca a les més de 400 persones que van omplir la platea del teatre.

Shankar acabava d'arribar de Dinamarca, on havia tocat el diumenge en el segon festival de música en directe més important d'Europa, el Roskilde Festival. Durant la roda de premsa havia assegurat que el concert seria diferent, que presentaria una proposta de música clàssica índia entrelligada amb nous elements musicals. I va complir amb escreix. La presentació del seu darrer treball, Rise, va ser l'excusa per a veure en directe un autèntica figura mundial del citar, instrument índi per excel·lència, i un diàleg entre la música clàssica índia i l'electrònica i els sons elèctrics.

El concert va començar amb la peça Voice of the moon, executada en clau acústica per Anoushka i tres músics: la flauta tradicional índia (bansuri), les percussions i les tablas, tocades per un músic que ha acompanyant durant els últims deu anys al pare d'Anoushka. Més tard va ser el moment de l'arribada del baixista, el piano i el músic Nick Able, que armat amb un ordinador portàtil i una taula d'efectes va compaginar-se perfectament amb els sons acústics dels altres músics.

L'intèrpret angloíndia –nascuda a Londres però amb llargues estades a Nova Delhi- es va rodejar d'un grup de sis músics virtuosos, que jugaven a moure's en peces musicals llarguíssimes, que mesclaven l'omnipresent citar de Shankar amb tots els altres instruments acústics i elèctrics. La música electrònica es va basar en tirar de ritmes i loops format per sons orgànics –aigua, vent, palmes- que en alguns moments va arribar a aconseguir amb els instruments acústics una sonoritat pròpia de chillout. El concert d'Anoushka Shankar va posar a primera fila les sensacions, mesclant sonoritats profundes com el pandero amb els repics lleugers de les tablas. A moments la sensació orquestral, de gran talla, ho eclipsava tot. El virtuosisme donava pas a la bellesa superva, tant sonora com melòdica.

Shankar va finalitzar l'actuació amb una versió posada al dia d'un tema del seu pare. El recital va acabar amb bona part de la platea dempeus aplaudint. Anoushka va sortir-se del guió i va fer un segon bis improvisat. Encara més bellesa i virtuositat oriental. Tot i no ser un èxit de públic i potser situat en un espai escènic poc adequat, el recital d'Anoushka Shankar es va anotar ahir a la llista del record dels grans concerts del Cruïlla.

Consulta el programa de concerts del Cruïlla

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive