-
-

Aliments que no s'han de donar a gossos i gats

Cal pensar en el seu organisme.

 És important cuidar l’alimentació de la nostra mascota i tenir present que no pot menjar el mateix que una persona. A molts gossos els encanta la xocolata però un excés d’aquesta els pot provocar un augment del ritme cardíac, deshidratació, vòmits, diarrea, convulsions i fins i tot úlceres en la mucosa gàstrica. Aquests símptomes també es manifesten si prenen una mica de cafè o refrescos ensucrats que alteren significativament el seu sistema nerviós. 
Es desaconsella completament donar cena o all als animals. Si mengen regularment aquests aliments,  poden patir una alteració en els glòbuls vermells que es tradueix en debilitat, dificultat per respirar, manca de coordinació per caminar, etc. 

Els avocats són un aliment bo però s’ha d’evitar que els gats o els gossos en consumeixin. Conté molts greixos i els pot produir problemes digestius com mal de panxa, diarrea i vòmits.Queden totalment desaconsellats els productes lactis, ja que el seu organisme no té l’encima encarregada d’assimilar la lactosa. 

Evidentment, els aliments ultraprocessats i aquells que tinguin molt de sucre no són gens recomanables per l’animal. Poden ser productes difícils de digerir i que a més a més alterin el seu organisme. 

Opta sempre per aquells productes recomanats pel seu veterinari, ja sigui pinso o aliments naturals. Evita canviar exageradament la seva dieta, ja que pot provocar alteracions, malestar corporal i fins i tot canvis d’humor. Per assegurar-nos que estem alimentant bé el nostre gos o gat, cal que vagi freqüentment al veterinari i passi les revisions mèdiques corresponents. 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive