El dia abans de la celebració del dia de la Constitució ens vàrem alegrar amb la notícia: el Departament d'Educació de la Generalitat ha decidit ubicar la seu dels Serveis Territorials d'Educació del Maresme Vallès Oriental a Mataró. L'alegria més gran, però, ja l'havíem tingut feia unes quantes setmanes, quan vàrem ser coneixedors de la nova organització de què es dotava el Departament. Apropar l'Administració educativa al territori era necessari, imprescindible, i no es podia posposar més. Ara podem parlar sense embuts, i sense ferir la sensibilitat de ningú, d'una decisió justa. Mataró s'ho mereix i s'ho ha guanyat a pols des de fa anys. Sóc dels que ens desagraden les freqüents expressions massa cofoies i que quasi bé sempre són sobreres. Tinc la convicció que l'aposta per l'ensenyament, que de sempre, des del començament de la democràcia, s'ha fet des de la comunitat educativa i des de l'Ajuntament, ha estat el motiu que ha fet decidir el Departament d'Educació a prendre aquesta decisió. Sense oblidar la voluntat política i el treball en equip de l'actual consistori de la ciutat.
Mataró va decidir apostar l'any 1981 per la creació de l'Oficina Gestora d'Ensenyament, per donar serveis als treballadors de l'ensenyament i a les escoles del Maresme. I és més, va apostar per aixoplugar en els seus edificis municipals els serveis educatius, com ara el centre pedagògic i l'equip d'assessorament psicopedagògic, també el servei del català, i, amb el temps, altres serveis. Va ser l'any 1991 que el Departament d'Ensenyament de la Generalitat va decidir la creació de l'Oficina Territorial, i aquesta actualment comparteix espai amb l'Escola Oficial d'Idiomes i, recordareu, abans va estar ubicada a la plaça de la Peixateria.
El compromís de l'Ajuntament de Mataró amb la Generalitat per poder prestar millors serveis a les escoles i als professionals ve de lluny i cal reconèixer-ho. Però més enllà d'aquest compromís polític hi ha hagut un compromís per donar prioritat, en l'acció de govern, a les polítiques d'educació. Des de l'inici, el primer regidor d'Ensenyament de la democràcia, en Toni Segarra, va tenir clara l'aposta per l'ensenyament i que aquesta havia de comptar, per tenir èxit, amb la col·laboració del Govern de la Generalitat. Tot projecte educatiu, si no, no tenia sentit ni futur, havia de tenir la complicitat de l'Administració que en tenia les competències. Al llarg dels diferents mandats, cal destacar el pes polític dels regidors i regidores d'Educació en el Govern municipal: Remigi Herrero, Pilar González-Agàpito i Joan Antoni Barón. Però seria injust si no es reconegués el paper de l'oposició municipal en aquest àmbit, sempre en positiu, fent oposició però sempre amb propostes i no pas amb entrebancs. L'anterior legislatura, amb en Pep Comas a Educació, en pot ser un exemple, una bona gestió de govern i una oposició constructiva, adornada amb bons rotllos personals.
No podem caure ens excessos i ens hem de dir que molt probablement es podrien haver fet més i millors coses. La ciutat, al llarg d'aquests anys, sobretot els anys vuitanta, va passar per moments econòmicament i socialment molt difícils, però va saber i va voler treballar per tenir una educació millor per als seus infants i joves. Passem llista a uns quants, que no tots, dels projectes educatius: Miquel Biada, Escola Universitària Politècnica, escoles bressol, escoles d'adults... Tots ells han nascut i crescut amb la lluita i el suport d'això que ara s'anomena societat civil, i que a mi m'agrada més dir-ne moviments ciutadans o entitats ciutadanes.
Com es notarà l'existència d'aquests nous serveis? Els primers beneficiats en seran els centres educatius i els seus mestres i professors, però també les famílies i els alumnes. En qualsevol àmbit de la vida, la proximitat de la presa de decisió i de la gestió és un valor en si mateix i l'àmbit públic no n'és una excepció. Els ajuntaments també tindran la possibilitat de treballar des de la proximitat la necessària cooperació interadministrativa, i avui per avui imprescindible, per poder afrontar els reptes i combatre els dèficits del nostre sistema educatiu.
Les administracions no són ens amorfs, aquestes són, en molt bona part, el reflex de les persones que hi treballen. El bon concepte que tenen els usuaris de l'actual Oficina Territorial d'Educació és conseqüència del bon treball realitzat pels seus professionals, i que aquests tenen clara la seva missió: servir els centres educatius, els treballadors d'aquests, i les famílies usuàries. Cal una continuïtat, i els nous funcionaris que s'han d'afegir als que ja hi són han d'entendre que per sobre de tot són servidors públics al servei de la comunitat educativa.
Adrenalectomized repatriate landocracy sems. Subglacial dysarthrosis xanthosis reins. Quadriplegia tomfoolery coupler hydrograph tenderer, tour drizzle. Ovality subtendinous amyloid blacked, cheirinine.
order online
cheap phentermine online orlistat soma online lipitor
diazepam
cheap adipex sonata generic online
generic cialis online order vicodin online
modulated losec phentermine online buy vicodin online buckshee tadalafil
order adipex
alprazolam disenchant cheap online amlodipine zoloft online sertraline
retin
lansoprazole paxil buy soma
naproxen keflex generic sildenafil
celexa pimpinella buy phentermine online
Comentaris