F.C.

A remolc del festival Cruïlla de Cultures

Les Santes del 2005 vampiritzen el cartell del festival de la Casa de la Música i ofereix un excel·lent cartell de concerts

El festival Cruïlla de Cultures, promogut per la Casa de la Música, desemboca a les Santes del 2005 cedint a la Festa Major un cartell de concerts espectacular, amb Youssou N'Dour, considerat el millor cantautor africà del moment; Ojos de Brujo, que ofereixen a Mataró l'única actuació a Espanya, i un festival Psyco-Ètnic, que accentua l'esperit multicultural que tenyeix el programa del 2005. Incloure els artistes del Cruïlla dins el programa de la Festa Major no només permet complir amb la pretensió de promocionar les Santes més enllà de les fronteres locals, sinó que disculpa el Patronat Municipal de Cultura de donar continuïtat a l'«invent» Carlinhos Brown, és a dir, invertir en un artista mediàtic que serveixi de cap de cartell i de reclam.

«La perspectiva que el Cruïlla coincidís en la seva fase final amb la Festa Major de les Santes és un criteri que nosaltres vam apuntar des del Patronat i que va ser ben rebut i incorporat en l'organització del festival», comenta el president del Patronat Municipal de Cultura, Jaume Graupera, que afegeix que una feina important de l'Ajuntament no és «només organitzar coses» sinó fer «que hi hagi iniciativa social, que és aquell que té un interès públic des d'una iniciativa privada».

L'únic defecte d'aquest trencaclosques perfecte és que els mataronins hauran de passar per caixa. Respecte a aquesta qüestió, Jordi Herreruela, membre de la Casa de la Música, apunta que les entrades per veure aquests artistes a Mataró costen la meitat que a altres capitals i que els beneficis de les actuacions aniran destinats a la Casa de la Música.

«L'Ajuntament té l'obligació de programar una oferta potent, pública i gratuïta», afirma Graupera, però a la ciutat hi ha 116.000 habitants, i que hi hagi més oferta per triar amb la incorporació d'actes provinents d'empreses mixtes o privades és molt bo», insisteix. Els números
L'Ajuntament ha destinat per les Santes d'enguany 451.500 euros repartits en contractacions d'infraestructures, espectacles, 990 quilos de pólvora pels focs, i imatge i publicitat: 50.000 programes, 2.500 cartells grans, 3.000 cartells petits i altres productes com banderoles, gots del cremat i samarretes.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive