Uns 96.000 visitants han passat en total per les diverses exposicions que Caixa Laietana ha organitzat a l’Ateneu durant aquest 2010. El cap de l’obra social de l’entitat, Ricard Navarro, ha qualificat de “bona” aquesta dada, i l’ha desgranat tot recordant dues activitats que van tenir molt d’èxit: rèptils i amfibis, que van aglutinar a 45.300 persones durant els dies que va estar disponible, i l’odissea de volar, que va tenir 23.000 visitants. Navarro ja ha avançat, durant la presentació del nou curs després de l’aturada del mes d’agost –únic moment en el que no hi ha activitat a l’Ateneu segons han remarcat- que la intenció era “arribar fins els 145.000 visitants” abans d’acabar l’any. Per fer-ho, tenen previst organitzar exposicions amb fotografies d’autor, la propera mostra de Sant Lluch, una exposició anomenada ‘Sàhara, una realitat’, una altre de pessebres i algunes enfocades a temes socials, com voluntariat o drets humans.
De fet, un dels grans anuncis té a veure amb els anuncis que han avançat de cara al proper 2011. Navarro no ha donat gaires pistes, però sí que ha dit que estan preparant “un commemoratiu a Pepe Novellas conjuntament amb l’Ajuntament”. Aquest acte serà l’estrella d’un any vinent en el que també hi haurà, de moment, una exposició d’ocells del parc de la Serralada Litoral i una altre dedicada a l’entorn de Setmana Santa que durarà uns dos mesos.
La roda de premsa ha servit per presentar també l’exposició fotogràfica de Miquel Arnal, que s’inaugura oficialment aquesta tarda a les 19.30h i dóna el tret de sortida al darrer tram de 2010. L’artista presenta quatre sèries: animal, sculpture, urbe i transformer. Segons ha explicat el mateix fotògraf, a la ‘urbe’ ha volgut “reflexionar sobre la construcció moderna, on cada cop es fan més ciutats fantasmes per l’absurda lluita de fer edificis més alts”. “A ‘transformers’ veiem cares clàssiques amb els cossos moderns; cada època té la seva pròpia estètica”, ha afegit. ‘L’escultura’ es dedica “al cos africà”, mentre que la sèrie ‘animal’ serveix per “agafar la porció d’animalet que tots els humans, tot i el creixement racional, tenim dins nostre”. Totes les imatges fetes amb carrets antics, en blanc i negre i sense retocar, ja que segons ha explicat és com més li agrada “tractar els cossos de les persones”, tot i que no li dóna l’esquena “a l’ús de tècniques digitals”.
Ricard Navarro (esquerra) amb Miquel Arnal
Comentaris