c6a3cc64 7dbf 4c78 815f 475ee8f2ed48PIXELADA
Noticias relacionadas
c6a3cc64 7dbf 4c78 815f 475ee8f2ed48PIXELADA

capgros.com / ACN

El 98 % de las ocupaciones denunciadas se producen en viviendas vacías

El 2 % restante fueron violaciones en domicilios, ya fueran primera o segunda residencia, algo que implica una actuacio inmediata de la policía

El 97,7 % de las ocupaciones denunciadas el 2022 a Cataluña se produjeron en viviendas vacías, un total de 6.704. Son datos avanzados para Ser Cataluña confirmadas al ACN por fuentes del Departamento de Interior. El resto, 159, fueron violaciones de domicilio, es decir, viviendas habitadas, ya sean primera o segunda residencia. Esto representa un 2,3 % del total de las ocupaciones.

De estas 159 violaciones de domicilio, 62 fueron en segundas residencias, un 39 % del total de violaciones. Este fenómeno de las segundas residencias se concentra especialmente en las comarcas gerundenses, donde de las 32 violaciones de domicilio 22 son en segundas residencias, pero también a las de Tarragona, con 22 de las 27 ocupaciones de vivienda habitada.

Por regiones policiales, a la Metropolitana Norte es donde más se denunciaron ocupaciones, con 2.095, y hubieron 32 violaciones de domicilio; en la región de Barcelona se registraron 1.253 denuncias por ocupación y 27 violaciones de domicilio; en tercera posición se sitúa la región Metropolitana Sur, con 852 ocupaciones en pisos vacíos y 16 violaciones de domicilio; a Girona se denunciaron 850 entradas en viviendas vacíos y 21 violaciones de domicilio; a Tarragona la proporción es de 652 y 27; en la región Central es de 530 y 13; a Ponente es de 254 y 6; al Ebro se presentaron 170 denuncias por ocupación de vivienda vacío y 5 por allanamiento de morada, y al Pirineu, fueron 48 ocupaciones y una violación.

Mataró es una de las ciudades catalanas más afectadas por este fenómeno. La capital del Maresme tiene un 69 % más de pisos ocupados que la media de los municipios del país. En Mataró hay más de 760 pisos ocupados por cada 100.000 habitantes, cifras que la sitúan cómo la segunda capital de comarca con más ocupaciones, por detrás de Higueras. Desde el 2018, las ocupaciones han ido a la alza, disparándose especialmente el 2022: hubo 75 casos nuevos más que el año anterior.

Comentarios (13)

Nuri Hace 3 meses
A mi tant men refot si buida o no, es casà meva amb un valor que et pot solucionar la vida a tú o als fills, el problema es que si el govern els fot fora a on els colorant, pues ens foten el mort a Nosaltres
Nasi Hace 3 meses
Buits?... esclar, en el moment de reventar la porta o la finestra eren buits. Cal reconeixer el mérit dels delinqüents per maquinar per tenir els polítics que governen al seu servei.
i? Hace 3 meses
i que importa que sigui de habitatges buits? Aquesta escòria que okupa fa mal, patir als veins, pinxen la llum, roben als veins, amenacen, el problema és igual i ningú està obligat a patir por i inseguretat de cap ocupa sigui de habitatges buits o plens. O sigui Bote, estàs cobert de glòria de tenir la ciutat capital ocupa del pais
Per quan detenir... Hace 3 meses
multar o al menys dessallotjar a qui esta fent apol.logia d'un delicte al carrer? gent explicant com ocupar i que fer per evitar la desocupacio...brutal, i no passa res. Entre d'altres ilegal.litzar al grup/associacio/sindicat que estigui a darrera. Vivim en una societat surrealista promugada pels politics que tenim a Madrid/Catalunya/Mataro.
Marc Hace 3 meses
El que esta clar és que la mà dura i la criminalització de l'okupació de David Bote a Mataró no serveix per a res, enlloc de arreglar un problema l'empitjora. La majoria d'okupacions son families sense recursos ni cap alternativa habitacional. O se comencen a fer polítiques habitatge públic i social valentes o el problema habitatge anirà a més
Jaume Hace 3 meses
Siguem seriosos i pensem en dues coses. La primera qui hi ha al darrera de les ocupacions; la segona, a qui beneficia. Quan es vol acabar amb un problema, res com un vaixell ple de guàrdies civils que vagin "a por ellos".
Pepet Hace 3 meses
Ben dit EM SONA.... Tota la gent que va venir a Catalunya als anys 60, va venir sense res, i a còpia de treballar, van comprar el seu habitatge, van pagar el impostos i van sobreviure. Ara, els nouvinguts de mala vida (no tots), volen apropiar-se de la vivenda que han suat els d'aquí, i a més a més, no paren de demanar ajudes. AIXÒ ÉS INADMISIBLE. A aquest pas, aviat tots demanarem i ningú treballarà ni pagarà impostos, i llavors què passarà. POLÍTICS, ANEU EN COMPTE QUE TAMBÉ PERD
Mataronina empipada Hace 3 meses
No és el primer cop que sento això que a Rocafonda fan, en ple carrer, classes magistrals d’ocupacions. On està la policia local per erradicar el gran problema d’aquesta ciutat??? Ah, sí, apallissant als que aparquen malament! Esperem que diumenge els mataronins i mataronines posem seny i fem servir el nostre únic poder, les urnes….
Mataroní Empipat Hace 3 meses
No importa si el pis està buit o no. Es igual que voler minimitzar el robar una caixa de seguretat al banc o el cotxe amb el pretext de que el propietari no hi es. L'okupació ha de ser tipificada com delicte greu.
Em sona el de la foto... Hace 3 meses
no se on seria aquesta foto...pero ara sino es aquets es un que s'asembla molt crec que ha canviat de "domicili" , i ja estem farts que si segona que si primera, que si buida....es igual...violacio de propietat privada, haurien d'anar directes a presso, que es aixo de que un acabi d'arribar i ja tingui dret a pis gratis? i els demes a pagar, no? els nostres pares van venir amb menys diners que aquests i no van ocupar res, i el que no podia/volia treballar tornava al seu poble.