Bellavista, en primer pla. Foto: ACN
Notícies relacionades
Bellavista, en primer pla. Foto: ACN

El gerent del Port de Mataró cobra més que el president de la Generalitat

Joan Belavista és el càrrec públic de la Generalitat amb un salari més elevat, 170.129 euros a l’any, 33.000 més que Puigdemont, però aquest 2017 se li reduirà el sou

170.129 euros a l’any. Aquest és el salari de Joan Bellavista, gerent del Consorci del Port de Mataró. Es tracta del càrrec públic de la Generalitat amb un sou més elevat, que el situa per sobre de qualsevol altre figura. Per exemple, la del propi president de la Generalitat, que cobra 136.834 euros anuals, 33.295 euros menys que Bellavista. 

Bellavista cobra 132.376 euros com a gerent del Port de Mataró, i 37.753 al capdavant del de Portbou

El secret per a uns emoluments tan elevats, tal i com recollia ahir diumenge El Mundo, és que Bellavista  compagina la gerència de dos ports: el de Mataró, pel qual cobra 132.376 euros, i el de Portbou, que li permet sumar 37.753 euros més. Així apareix a la relació dels directius de les entitats del sector públic i les seves retribucions previstes per l’any 2017, amb data d’actualització a l’1 de febrer d’enguany. El gerent assegura, però, que s'està revisant el seu contracte i que se li reduirà el sou properament. 

El mataroní és des de 1998 el gerent del Consorci del Port, organisme participat per la Generalitat i l'Ajuntament

L’elevat salari que percep Bellavista ha estat notícia en els darrers mesos en mitjans d’àmbit nacional. El mes de juliol passat el diari Ara explicava que Bellavista era un dels quatre directius que s’havien apujat el sou tot i superar el topall legal, que segons la norma vigent equival a la retribució d’un conseller. Al desembre, el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, anunciava en una entrevista a Mataró Ràdio que es rebaixaria la nòmina del gerent del Consorci del Port de Mataró fins els 105.000 euros. Però a data d’1 de febrer de 2017 encara seguia percebent els 132.376, segons la relació de sous dels directius públics que publica la Generalitat. Aquest diumenge El Mundo i també El Periódico es feien ressò del sou que percep el mataroní.

El port de Mataró

Bellavista (Mataró, 1961) és Enginyer de camins, canals i ports, i màster en Economia. L’any 1998 va ser nomenat gerent del Consorci del Port de Mataró, a proposta del consell de govern de l’organisme, format per membres de la Generalitat i l’Ajuntament. El president del Consell és actualment Ricard Font.

Etapa d'impàs al Port

La polèmica sobre el salari de Bellavista arriba en el marc d’una etapa d'impàs per al Port de Mataró. La infraestructura no acaba d’aixecar el cap després de diversos intents de revifar-la. En el mandat anterior l’Ajuntament i la Generalitat van optar per avançar la licitació de les concessions, que caducaven el 2018, per trencar amb l’immobilisme dels propietaris d’amarratges, locals comercials, pallols i aparcaments. Però l’estratègia no va funcionar ja que la xifra de renovacions va ser molt baixa. L’estiu passat l’alcalde, David Bote, va anunciar que s’estava elaborant un nou pla estratègic, a càrrec d’una consultora externa, perquè més enllà de funcionar com a infraestructura marítima, el port estigui molt més connectat amb el conjunt de Mataró i sigui un pol d’activitat comercial i nàutica. "Hem de millorar tota la part comercial i dinamitzar-lo socialment, fer funcionar el seu engranatge amb la ciutat", va apuntar llavors Bote.

Una consultora externa està elaborant un nou pla estratègic per intentar que el Port surti de la letargia actual

El mes de setembre passat, d'altra banda, el Port va inaugurar els pantalans que es van renovar degut al seu esfondrament, patit en dos incidents que van tenir lloc a finals de 2015 i principis de 2016 respectivament. L'associació d'usuaris de l'equipament havia alertat del mal estat de les instal·lacions. 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive