La sequera deixa Argentona sense la típica trepitjada de fang

Cugat Comas

La sequera deixa Argentona sense la típica trepitjada de fang

L’acte amb el que acaba la Fira Argillà utilitza aigua i no es farà aquest diumenge 9

 

La situació de sequera excepcional que viu tot Catalunya segueix cobrant-se víctimes en forma d’actes festius del Maresme que se suspenen en basar-se en l’aigua com a element recreatiu. Argentona ha fet com Mataró i Premià de Mar i ha suspès l’acte final de la Fira Argillà, la típica trepitjada de fang.

Des de l'organització de la Fira Argillà Argentona 2023, de comú acord amb l'Ajuntament, han pres la decisió d'anul·lar l'activitat de cloenda de la fira: la trepitjada de fang “davant la delicada situació de sequera que estem vivint”. L'activitat estava programada pel diumenge 9 de juliol a les 20 h a la Plaça de Vendre.

Explica l’Ajuntament que “ha estat una decisió presa per sentit comú i per ètica, ja que no podem celebrar un acte en el qual s'utilitza un bé tan apreciat com l'aigua per un ús recreatiu.

L’organització anima a la ciutadania a gaudir de totes les altres activitats programades durant els tres dies de la fira: tallers de torn per a nens i nenes, taller de rakú per a totes les edats, demostracions de ceràmica i com a novetat l'acció artística d'ordir una peça de fang, a banda de les esperades parades de ceràmica i terrissa que ompliran els carrers del centre de la vila. “Esperem que gaudiu de la fira i que el proper any puguem tornar a fer la trepitjada de fang, una de les activitats més emblemàtiques i divertides de la fira”.


Com Mataró i Premià de Mar: Caldes se’n surt amb l’Escaldàrium


La decisió d’Argentona amb la trepitjada de fang s’emmarca en la lògica del decret per la situació de sequera vigent. Mataró farà Les Santes sense actes emblemàtics com La Ruixada (que ja va suspendre fa moltes setmanes) pel mateix motiu i aquesta mateixa setmana també Premià de Mar ha ajustat el programa de la seva Festa Major per no fer actes que impliquin dispendi recreatiu d’aigua.

Qui, també aquest cap de setmana de juliol, se n’ha ensortit és Caldes de Montbui. La ciutat vallesana que viu tot l’any esperant el seu Escaldàrium ha ‘salvat’ els seus actes amb aigua incorporant l’aigua termal i reduint el consum a la meitat, en un gest de consciència ambiental i de posada en valor del recurs natural calderí 

Etiquetes: