475.000 euros per reformar el local dels Armats de Mataró

475.000 euros per reformar el local dels Armats de Mataró

L’Ajuntament adequarà el local del carrer de Sant Simó a la normativa perquè compleixi els requisits de ser un espai cultural públic

Els Armats de Mataró són una de les associacions culturals que tenen assignat un local municipal per a la seva activitat. Ells l’anomenen el ‘càstrum’, en llenguatge llatí. Ara el local que ocupen, al carrer de Sant Simó, haurà d’afrontar 9 mesos d’obres per poder-lo adequar a normativa. La reforma ha sortit a licitació per 475.000 euros.

Després de molts anys a la Presó, la reforma d’aquest espai va desplaçar els Armats al seu local actual, el que ara es reformarà per adequar-lo a normativa. Les dependències són les de l’antic Centre d’Acollida Municipal, al carrer de Sant Simó. Just davant de carrer de la Palma, en ple rovell de l’ou i a tocar de Santa Maria. 

Homeatge dels Armats

 

L’actuació que s’hi farà, per a reforma i adequació de les instal·lacions ve donada de l’exigència d’adaptar la planta baixa i la primera a normativa. L’objectiu és adequar l’edifici als paràmetres normatius per que sigui d’ús pública concurrència, adaptar-lo a l’ús d’acollir els Soldats de Pau de la ciutat, incorporar un ascensor perquè sigui més accessible i canvis d’interior segons el seu programa d’usos.

El del carrer de Sant Simó 13, doncs, s’adapta a l’actualitat i esdevindrà càstrum definitiu pels Armats de Mataró.