Un partit del Centre Natació Mataró. Foto: CN Mataró

El CN Mataró cau a les semifinals de Copa

El Sabadell, equip amfitrió, va ser millor a partir del descans llarg (5-12)

El Centre Natació Mataró va plantar cara durant els primers dos quarts, però a partir del tercer el Sabadell, amfitrió de la Copa del Rei, va demostrar la seva superioritat. El conjunt vallesà és, per plantilla i pressupost, el segon equip més potent del país. Només l’Atlètic Barceloneta, etern campió, sembla encara a un nivell superior. De totes maneres, les diferències es van escurçant i a la lliga, per exemple, ara mateix el Sabadell va per davant.

Sigui com sigui, superar el Sabadell a la seva piscina per plantar-se a la final de Copa semblava una quimera. El conjunt d’Andrei Iosep va aconseguir que no ho semblés tant durant els primers dos quarts. És cert que en el primer, liderats per l’estat de forma de Bernat Sanahuja, els vallesans manaven (1-3). Però en el segon, el Mataró va ajustar la defensa i va deixar a zero al seu rival. Al descans llarg, l’avantatge del Sabadell era mínim (2-3).

Pol Daura va fer tots els possibles per mantenir l’esperança en el triomf, però el Mataró va anar cedint terreny a poc a poc. La defensa no va ser capaç de mantenir la mateixa solidesa i el Sabadell sempre trobava els espais necessaris per obrir escletxa (4-8 al final del tercer període). L’equip local, visitant en el marcador, ja doblava al Mataró. L’últim quart, doncs, semblava de tràmit. El Sabadell el va aprofitar per ampliar encara més la diferència gràcies a un parcial d’1 a 4.

Al final, doncs, el 5-12 va resultar prou contundent. El Mataró havia estat dins del partit durant bona part del duel, però es va desinflar a partir del tercer quart. D’encaixar zero gols en el segon, a rebre’n cinc durant aquests minuts. Va ser decisiu. Sanahuja, amb tres dianes, va ser el màxim golejador del Sabadell. Pol Daura, que també en va fer tres, va ser el gran protagonista de l’equip de Mataró.