Fer exercicis de gimnàstica abdominal hipopressiva és molt útil després de donar a llum, ja que la musculatura d’aquesta zona es troba dèbil després d’aquesta fase de gestació. 

Els hipopressius serveixen per tornar a recuperar la força i tonificació de la musculatura de l’abdomen i el sòl pèlvic, fent que la recuperació del postpart sigui més ràpida i efectiva. Són exercicis posturals i respiratoris que impliquen a la majoria de músculs del nostre organisme a la vegada que disminueixen la pressió intraabdominal. Es realitzen dos treballs simultanis, l’entrenament postural i el respiratori.

Aquests exercicis són la primera recomanació que es dóna per millorar la incontinència urinària que es pot patir després del part. A més a més, ajuda a reduir el volum abdominal i a recuperar l’estat físic. 
És important comptar amb l’ajuda d’experts o realitzar cursos per aprendre a realitzar els exercicis correctament per no fer-nos mal. 
També cal tenir en compte que per fer hipopressius es recomana que hagin passat dos o tres mesos des que es va donar a llum. 

  •  Els hipopressius ajuden a recuperar el sòl pèlvic. Un dels temes físics que més preocupen després del part. 
  •  Ajuden a tonificar l’abdomen i a tornar a estar en forma. 
  •  No es poden realitzar immediatament després de donar a llum. Cal esperar unes setmanes. 
  • Cal comptar amb l’ajuda d’un professional per realitzar correctament els exercicis.