Fer exercici és bo per la nostra salut i està comprovat que millora el nostre estat d’ànim i l’autoestima. Si volem tonificar la part dels glutis i de les cames, hi ha algunes rutines que per aconseguir-ho. Per veure els resultats, cal ser constant i fer-ho cada dia. No necessites molt temps per fer-los, al principi et poden costar una mica però a mesura que passen els dies ho trobaràs més fàcil. Com que en aquesta zona és habitual que s’acumuli el greix, especialment en les dones, aquests exercicis ajudaran a eliminar-lo.

1. Els esquats: mantingues l’abdomen ferm, flexiona els genolls i vés baixant. Repeteix l’acció però vigila que els genolls no sobrepassin mai la punta dels peus. Vés baixant encara més per fer-ho més intens.

2. El pont: estira’t a terra cap amunt, amb una estora. Flexiona les cames amb els peus tocant a terra i una mica separats. Puja el maluc estrenyent el cul i repeteix l’acció diverses vegades.

3. Les estocades de rellotge: treballaràs tant els glutis com les cames. Posa les mans als teus malucs i fes un pas cap endavant amb la cama dreta fins que aquesta formi un angle de 90 graus. Torna a la posició inicial i repeteix l’acció amb la cama esquerra.

4. Flexió de cames: col·loca’t a quatre grapes. Estira una cama cap enrere de forma que quedi recta amb el teu tronc. Mantingues la posició durant uns segons. És un exercici molt complet. Et servirà per enfortir glutis, cames i abdomen.

5. Pujar escales: faràs cardio i enfortiràs les cames i els glutis. Si vols fer-ho més intens, cada vegada que vagis a pujar un esglaó baixa una mica el maluc com si fessis esquats.

CLAUS

  • És important fer un escalfament prèvi per evitar lesions o dolors. 
  • Es recomana marcar-se una rutina a seguir i ser constant per poder obtenir resultats a mig i llarg termini. Una bona taula d'exercicis és la clau.