El coronavirus ha provocat que petites, mitjanes i grans empreses hagin hagut d'adoptar mesures de prevenció per evitar el contagi del virus. A més, molts comerços es preparen per obrir de nou el seu negoci amb les pautes de la desescalada i es planifiquen per afrontar la nova normalitat amb totes les garanties que necessiten per protehir-se i protegir als clients.

La Federació d’Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM) ha repartit 1.300 pantalles de protecció facial a 40 empreses de la comarca, així com a treballadors de Serveis Socials d'alguns ajuntaments. La patronal vol donar així resposta a la situació de moltes empreses de sectors no essencials que des del passat 14 d'abril van reprendre l'activitat presencial arrel del decret de l'estat d'alarma que relaxava les mesures de confinament, i en previsió que en les pròximes setmanes es puguin incorporar a la feina altres treballadors. "Estem passant un moment molt difícil i aquests elements de protecció són escassos", es felicita la presidenta de la FAGEM, Roser Moré.

La patronal ha obtingut el material a partir d'un acord amb l'empresa osonenca Saheco, que a través de la Unió Empresarial del Ripollès (UIER) ha cedit gratuïtament les diademes per fixar les proteccions, impreses en 3D. Les pantalles les ha comprat la FAGEM i n'ha assumit el cost per oferir les proteccions de manera totalment gratuïta.