El desembre és un mes en el que molts aprofiten per fer viatges, tan en ponts com caps de setmana o buscant destinacions concretes per al cap d’any. Per això cal tenir en compte diversos elements del cotxe abans de sortir.

Neumàtics: deveu comprovar que el dibuix tingui els solcs adequats per a una bona adherència a l’asfalt, això ho podeu fer ficant una moneda d’un euro, si queda coberta fins a la meitat el solc té la fondària deguda, sinó, convindria canviar el pneumàtic. 
Bateria: comproveu que la bateria estigui en bon estat, perquè del contrari en qualsevol moment el cotxe us pot deixar tirats.

Frens: per conèixer l’estat del sistema de frenada, deveu observar el desgast dels discos de fre, ja que després d’uns vuit anys, s’han de revisar o fins i tot canviar. Les pastilles de fre també s’han de tenir en compte, perquè si estan perjudicades podrien fer malament la seva funció o fins i tot perjudicar els discos, deformant-los.
Suspensions: han d’estar en perfectes condicions, ja que són un dels elements del vehicle que estan sempre en continu funcionament. 

Llums: el sistema d’enllumenat ha d’estar ben regulat i ha d’il·luminar de forma correcta. 

Equipatge: mai fiqueu bosses o altres objectes pesats a les places posteriors del cotxe, ja que en cas d’una frenada brusca o cop frontal, aquests poden colpejar-vos de forma violenta, podent-vos causar la mort de manera immediata.