El CX-30 és el segon model de l’última generació de vehicles de Mazda i suposa la seva primera incursió en el segment dels SUV compactes. Amb 4,39 m de llargada, 1,79 d’ample, 1,54 d’alçada, disposa de 430 litres de volum de maleter. Aquest model es dirigeix a usuaris que busquen les dimensions compactes, caràcter urbà, però també funcionalitat.

A l’interior gaudeix de materials i acabats de qualitat, combinats amb una excel·lent ergonomia. El lloc de conducció és perfectament simètric i tot s’ha centrat pensant en la figura del conductor, amb els rellotges del quadre d’instruments i la pantalla central orientats cap a la seva posició.

Es disposa de sofisticades tecnologies d’avantguarda, com el modern interfície home-màquina HMI de Mazda, o l’ampli equipament de seguretat activa i-Activesense que inclou detector de fatiga amb càmera de monitorització de l’atenció del conductor.

El CX-30 es beneficia de les últimes innovacions estructurals de la marca, que no només milloren el confort a bord sinó que permeten aconseguir nivells de silenci molt reduïts. Evoluciona també en aspectes relacionats amb la seva eficàcia i el seu comportament en carretera. S’ofereix en versions de tracció 2WD o integral i-ACTIV AWD que es coordina amb el sistema G-Vectoring Control Plus (GVC) per controlar la distribució de parell entre les rodes. Les motoritzacions disponibles són un dièsel i dos de benzina. El propulsor dièsel 1.8 SKYACTIV-D desenvolupa 116 cavalls, amb un consum mitjà des de 4,1 l/100 km i 135 g/km de CO2. El benzina 2.0 SKYACTIV-G ofereix 122 cavalls, amb una mitjana de 5,3 l i emissions des de 141 grams.