Adoptar un animal és una decisió molt important que no s’ha de prendre a la lleugera. Es tracta d’un compromís que s’ha de mantenir perquè són essers vius que necessiten que els cuidis però també que els estimis. A més del desig de tenir un gos, has de tenir en compte altres factors que determinaran si ets apte per tenir-lo o no.

Cal pensar amb si es té prou temps durant el dia per treure’l a passejar com a mínim dues vegades. És vital que el gos faci exercici i pugui fer les seves necessitats fora de casa. Precisament la llar és un dels factors que més influeixen a l’hora d’adoptar un animal, a la protectora ens preguntaran com és el nostre espai perquè això determinarà quin tipus de gos podem tenir. Tenir un gos molt gran en un pis petit es pot arribar a considerar com a maltractament animal ja que els gossos necessiten unes condicions on es puguin moure amb llibertat. En el cas de viure en una ciutat se sol recomanar tenir races de mida petita. Després d’analitzar el temps i l’espai del qual disposem, hem de fer un càlcul de les despeses habituals del gos i si les podem assumir o no. Entre aquestes despeses hi ha el menjar, les vacunes, productes d’higiene i altres cures. 

És necessari passar força estona amb ell durant aquest procés d’adaptació a la nova llar. Si és necessari, podem comptar amb un expert en ensinistrament de gossos que ens ajudarà a educar la nostra mascota i a comunicar-nos amb facilitat.