Has pensat en fer un hort urbà? Cada vegada hi ha més gent que aprofita espais com el balcó o la terrassa de casa per tenir un petit hort. És una tasca que pot ser molt gratificant, estalviaràs en la compra, podràs cultivar vegetals ecològics i no cal que siguis un agricultor expert. A més a més, pot ser una activitat divertida i d'aprenentatge pels més petits de la casa.

Ja t'has decidit? Doncs posem-nos per feina. El primer que necessitem són els recipients per plantar. Poden ser jardineres, taules de cultiu, jardins verticals, calaixos de fusta, etc. Les taules de cultiu resulten molt útils perquè s'adapten molt bé a espais petits i permet que els cultius es desenvolupin sense cap problema i amb rapidesa. A continuació necessitem la sorra i el substrat, a floristeries i botigues especialitzades ens podran aconsellar sobre quina és la millor per allò que volem cultivar. Toca el moment d'escollir les plantes i/o llavors, en aquest punt és important que tinguis en compte el moment de l'any per escollir què cultivar. Si no tens molta experiència, és aconsellable començar amb vegetals que no són gaire delicats. Els tomàquets o pebrots no donen molts problemes. Quant a llavors, opta per aquelles que són fàcils de germinar i creixen ràpid com els pèsols, mongetes, enciam, espinacs, cebes, etc.

I per últim, l'aigua. Pots escollir entre regar tu mateix les plantes, que és el més habitual en els horts urbans, o per tenir un petit sistema de rec.