Dilluns Mataró i tot el Maresme entraran en la fase 1 de la desescalada. Aquest canvi de fase comporta alguns canvis significatius en la nostra vida social, entre ells el fet que estarà permès reunir-se fins a deu persones, tant a un habitatge particular com a un establiment públic o a l’aire lliure sempre que es compleixin les mesures d’higiene i distància interpersonal- o en cas contrari, portar mascareta. Queden excloses d’aquestes reunions la població de risc o persones vulnerables. Els petons i abraçades es recomanen deixar-los per més endavant.

Si estàs pensant en rebre algú a casa, has de tenir en compte algunes mesures higièniques.

Qüestionari previ: abans que vinguin pregunta’ls si han tingut algun símptoma com tos o febre, si és així, anul·la la trobada per precaució. 

Sabó i gel desinfectant: tingues preparat productes perquè els teus convidats puguin netejar-se bé les mans quan arribin a casa teva. Evita que toquin res abans de passar per aquesta higiene i desinfecció.

Neteja prèvia: abans que arribin els teus convidats, neteja bé la llar, especialment aquells racons que són més probables que acabin tocant, com el lavabo, aixetes, taules, cadires...

Sense sabates: no està de més demanar a aquells que vinguin que es treguin les sabates i les deixin a l’entrada. Els hi pots oferir unes sabatilles o xancletes netes per utilitzar durant la seva visita. Així evitaràs que trepitgin amb les sabates de carrer a casa.

Aliments: si ofereixes aliments és millor que no estiguin a plats o safates compartides. Prepara racions individuals per cadascú i evita que toquin objectes com ampolles, estovalles de tela, etc.

Mòbils i altres dispositius: es recomana que els visitants no deixin els mòbils a sobre de la taula o els comparteixin entre ells. En cas que necessitin utilitzar-los, pots tenir a la seva disposició alcohol o tovalloletes desinfectants.