Des que va començar l'estat d'alarma per coronavirus, tota la ciutadania ha hagut de fer un esforç per adaptar-se a la situació. Des d'aquells que treballen en primera línia als hospitals i centres sanitaris, a les persones que durant setmanes han estat tancades a casa. L'esforç comú està sent una peça clau en aquest confinament i tornada a la normalitat i algunes institucions i empreses s'han sumat per enviar un missatge de gratitud a la població de Mataró.

Les entitats i empreses participants són: Ajuntament de Mataró, Aigües de Mataró, Consell Comarcal del Maresme, Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, FAGEM, Fundació Iluro Mataró, Mataró Bus, Mataró Parc i NEM. 

El missatge és el següent:

A tu, que et quedes a casa, que estudies online, que veus la primavera passar des de la finestra. A tu, que ets servei essencial i t'aixeques cada dia amb força per assegurar el benestar de tothom. A tu, que treballes en el sector sanitari i de cures a Mataró i que afrontes amb valentia cada segon. A tu, que et toca ser testimoni dels moments més durs i prometre a les famílies del Maresme que el seu ésser estimat està en bones mans. a tu, que vetlles constantment per la seguretat dels mataronins i mataronines. A tu, que lluites incansablement per mantenir el teu negoci que tant t'ha costat aixecar i que és una peça més de la nostra ciutat. 

A tu, que has superat la malalta. A tu, que has perdut algú en la batalla. A tu, que de tant en tant vesses alguna llàgrima plena de desconsol i dolor. A tu, que conserves l'esperança i somrius en sentir els aplaudiments de les vuit del vespre. A tu, que somies en tornar a passejar pels carrers i racons de Mataró. A tu, que ets un capgròs i que després de caure tornes a aixecar-te perquè això no podrà amb tu. 

A tu, jubilat, caixer, reponedor, transportista, metge, sanitari, quiosquer, banquer, farmacèutic, operari de neteja, cos de seguretat, venedor de productes essencials, enginyer, missatger, autònom, cuiner a residències, personal funerari, pagès, funcionari, bugader, polític, periodista, bomber, educador, treballador del transport públic, de serveis essencials i bàsics com l'aigua, l'electricitat i el gas que arriba a les nostres llars... A tu, ciutadà. 

A tu, que ja ets un heroi. Gràcies i molta força.

a tu Mataró