La Festa del Pèsol d'enguany ja té data de celebració. Tindrà lloc dels dies 26 al 28 d'abril i, la Mostra Gastronòmica del Pèsol, com cada any, serà de l'1 al 30 d'abril. D'aquesta manera, l'esdeveniment, un dels més esperats de l'any pels llavanerencs  arriba a la seva 20a edició en plena forma i carregada de sorpreses que s'aniran revelant a mesura que s'acostin els dies.

La data es va escollir durant la reunió de treball, celebrada el passat 28 de gener a Ca l'Alfaro. Seguint el seu caràcter participatiu, i per tal de recollir les opinions i suggeriments i definir les activitats d'aquesta vintena edició, la Regidoria de Promoció Econòmica, Empresa, Comerç i Turisme va organitzar la reunió, realitzada entre membres de l'Ajuntament i productors, restauradors i comerciants del municipi.

En aquesta trobada també es van poder tractar altres temes en relació a la nova entrega de la Festa, com poden ser l'assignació del restaurant per a elaborar la recepta del pèsol, que es publicarà al programa. Així, es va acordar que els escollits són els restaurants Can Perich i La Riera. D'altra banda, es va dur a terme la proposta del preu de venda del quilo de pèsol pels dies de fira. Els productors van acordar que el cost serà el mateix que els darrers anys: 8 €/kg.

A la reunió van assistir Pilar Creus, d'Horta Marcó; Maria Passi del Restaurant Can Jaume; Andrea Almagro i Joan Ramon Sala de Pastisseria Sala; Carmen Obregón, d'Horta Rabassa; Joan Mora, d'Horta Graupera; Josep Ma Garí de Pastisseria Llavaneres; Ma Teresa Vidal, regidora de Promoció Econòmica, Empresa, Comerç, Turisme i Consum i Gemma Batayé, tècnica de la regidoria.

A la reunió de treball, també es va presentar la valoració de la 19a Festa del Pesòl, la de l'any passat, que, en paraules de la regidora de Promoció Econòmica, Empresa i Comerç, Teresa Vidal: “Va ser tot un èxit, amb un resultat global satisfactori, tal com ho va demostrar la gran acollida de propostes com el concurs Llavamasterxef o el Sopar del Pèsol, per exemple”.