Torrijas, pestiños i tota mena de coques, a més de les tradicionals mones, amb la mel, l'ametlla i la xocolata com a productes base. La llista de dolços i de reposteria de Setmana Santa és infinita. Però aquests dies la celebració de la festivitat religiosa ben poc té a veure amb la manera com se sol viure cada any.  La pandèmia de coronavirus ha obligat a anul·lar tota mena d'actes públics, entre ells les tradicionals processons i actes litúrgics propis d'aquestes dates; però es pot seguir gaudint de la seva gastronomia típica, i tothom en té dret: també els metges i infermeres que aquests dies es desviuen per atendre els pacients ingressats per covid-19.

Les confraries de Setmana Santa, però, s'han mantingut ben actives durant tots aquests dies, amb tota mena d'iniciatives solidàries com ara cosir mascaretes de protecció fetes amb roba de les túniques que conformen les seves vestimentes. Tot el suport que puguin rebre els professionals sanitaris és poc, en especial per les condicions de treball duríssimes que han d'afrontar i la manca de material necessari per dur-ho a terme amb seguretat.

Endolcir la vida dels professionals sanitaris

De cara a endolcir una mica més el seu dia a dia, les confraries de Setmana Santa de Mataró han fet arribar als professionals sanitaris de l'Hospital de Mataró i de l'Hospital de Sant Jaume un seguit de dolços típics de la Setmana Santa. Una vintena de persones d'aquestes entitats els han cuinat i els han fet arribar a les dependències sanitàries, de cara a agraïr-los el treball que realitzen en la lluita contra el coronavirus.