Videopèsols va ser una iniciativa de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac per donar més impuls a un producte tan maresmenc com és el pèsol, la perla verda de la comarca. 
Després de l’èxit del primer certamen de Videopèsols, els organitzadors obren la convocatòria de la 2ª Mostra de Curts de Caldes d’Estrac. Creadors i creadores audiovisuals, a partir del 14 de gener de 2017 s’obre el període per presentar les vostres produccions a la segona edició de Videopèsols. Per participar, cal seguir i acceptar les bases, primer omplir el formulari d’inscripció i després el formulari de participació, i finalment enviar les creacions. Els interessats poden accedir als formularis a videopesols.cat.

Les projeccions i el lliurament de premis de Videopèsols I Mostra de Curts de Caldes d’Estrac van resultar tot un èxit, tant per la qualitat de les obres a concurs com també per l’assistència de públic. Va ser la confirmació que la creació audiovisual podia lligar-se amb la creativitat culinària, i volen seguir donant-li sortida