La plaça de l’Ajuntament tornarà a acollir Mostra de Bolets del Maresme del 9 al 15 de novembre i la Fira de Tardor els dies 9 i 10 de novembre. Els bolets i els productes de temporada tornaran a ser els protagonistes de les diferents parades. Es tracta d’una activitat que ja és tradició a la capital del Maresme, que arriba just amb la tardor i que combina dos actes diferenciats però que giren al voltant de productes i un context que només es dona durant aquests mesos de l’any.

Mostra de Bolets

L’exposició, que s’obrirà la tarda de dissabte 9 de novembre, pretén ser una mostra representativa de la diversitat de bolets del Maresme a inicis de novembre. Organitzada per la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró i la Delegació de la Serralada Litoral Central (ICHN), podrà visitar-se fins al 15 de novembre de dilluns a dijous de 9 a 14 h i de 15 a 19 h; divendres de 9 a 14 h; i dissabtes i diumenges de 10 a 21 h. S’hi podrà veure els bolets i també diferents panells informatius sobre les principals característiques d’aquests singulars organismes i el paper que juguen al medi natural, per aprendre a respectar-los, amb un programa específic per a famílies i escolars.

L’exposició començarà amb la tradicional sortida a buscar bolets del dia 9 de novembre al matí a càrrec de voluntaris, que després seleccionaran i classificaran amb l’ajuda dels experts de la Delegació i el Dr. Enric Gràcia i així es podran veure a la carpa de la plaça de l’Ajuntament.

Al voltant de la Mostra s’organitzen diferents activitats relacionades com ara un taller infantil de creació de mandales amb llavors i elements naturals, entre d’altres que podeu consultar al programa que es troba a la web de mataro.cat. Sortides a buscar bolets, tallers amb llavors, aprofitar bolets per tenyir llana i altres activitats familiars, com un taller destinat a famílies per reconèixer el paper vital dels bolets als boscos del Maresme o activitats per escoles.

Dates de la Fira de Tardor

La Fira Tardor oferirà els dies 9 i 10 de novembre una  selecció de parades de productes ben diversos elaborats de manera artesanal com formatges, coques, xocolates, mel, embotits i productes artesans de tot tipus. També hi haurà espectacles i tallers per a la mainada.  L’horari és de 10 a 21h. La Fira de Tardor 2019 està organitzada per Sabors catalans, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mataró.