Kinètic és un restaurant amb una oferta que no abunda precisament a Mataró: un macrobiòtic vegà i sense gluten. Situat al carrer Pizarro, ofereix esmorzars dolços i salats, lliures de blat però plens de gust, ja sigui en forma de bols de cereals o plats de forquilla. Els migdies ofereix menús de cinc serveis, sempre a partir de la cuina macrobiòtica i vegetariana, adobada amb formatges i embotits vegans casolans. Els productes que ofereix són ecològics, kilòmetre zero i prioritzant sempre la qualitat. A més Kinètic ofereix una petita secció de botiga on venen productes precuinats i tota la brioxeria feta per ells. 

El seu responsable és Eduard Vilella, un cuiner amb una gran experiència en el món de la restauració (per exemple va ser cap de cuina al restaurant de l’Hotel Atenea de Mataró). Als seus 43 anys ha decidit obrir el seu propi establiment basat en la cuina macrobiòtica, una dieta que busca l’equilibri físic i emocional basant-se en la nutrició. Kinètic és un restaurant perfecte per als vegans, vegetarians i intolerants al gluten, però no només per a aquests col·lectius. “Des que hem obert la majoria dels clients són veïns de la zona, que ens han rebut amb molta acceptació”. Siguin o no siguin vegetarians o celíacs. “Evidentment aquí hi pot venir tothom, la cuina que faig és tradicional i fàcil d’entendre i gaudir per a tothom”, destaca Vilella.

El mataroní es va assessorar al TecnoCampus de cara a obrir el negoci, quelcom que li va suposar una gran ajuda. En primer lloc per elaborar el pla econòmic i financer del negoci. “Et permet tocar de peus a terra i veure el marge de maniobra que et dona el projecte, sobretot em va servir per obrir els ulls”, assegura Vilella.