El “paleotraining” és el mètode d’entrenament revolucionari que es basa en els moviments que realitzava l’Homo Sapiens durant la seva vida quotidiana, i que es complementa amb una dieta específica basada en com menjaven els nostres antecessors. Aquesta és la filosofia que hi ha al darrere del nou centre esportiu que ha obert portes a la capital del Maresme. Paleo Training Mataró va més enllà d’un simple gimnàs. Ofereix entrenaments que combinen moviments el més naturals possibles, similars a les tasques diàries que feia l’home del paleolític.

“Els nostres gens s’han modificat tan sols un 1% en sis milions d’any, només un 1% de les generacions humanes han viscut en el neolític”, destaca Óscar Jareño, promotor del centre juntament amb Marc Galgo i Elisabet Soler. A Paleo Training Mataró l’entrenament es completa amb una estratègia nutricional basada en els aliments consumits durant el paleolític, que redueix o directament elimina alguns productes com ara el sucre, sense restar calories. “Amb tot plegat obtenim resultats immediats i molt eficaços”. El centre, a més, ofereix assessorament a nivell de descans i altres hàbits, amb l’objectiu d’aconseguir la millor regulació hormonal possible. D’altra banda, Paleo Training Mataró també compta amb consulta de fisioteràpia, que ofereix una primera avaluació gratuïta als usuaris del centre.

Per a promoure aquest establiment, Jareño va comptar amb el suport del TecnoCampus. “Hi vam fer diferents cursos que ens van servir per establir el nostre pla d’empresa. La veritat és que va ser molt útil perquè ens va obrir els ulls davant de molts elements necessaris”, relata el mataroní.