Les fases de desescalada del confinament per coronavirus i l’arribada de les temperatures suaus de la primavera han coincidit en el temps. Davant d’aquesta situació, moltes persones es pregunten si és segur ventilar l’habitatge com ho fèiem fins ara o si s’han de prendre algunes mesures. Ventilar la casa és necessari per renovar l’aire, eliminar substàncies, fer que tingui millor olor i reduir la quantitat de concentració de C02 per evitar la sensació d'asfíxia. A més, la possibilitat de contraure el coronavirus per ventilar la llar és pràcticament inexistent. Cal recordar que el virus es propaga principalment amb el contacte proper a una persona infectada i no hi ha evidències que pugui viatjar per l’aire a metres de distància. 

Des del Departament de Salut de la Generalitat, s’aconsella ventilar tres o quatre vegades al dia totes les habitacions i estances de la llar durant com a mínim deu minuts. En cas que la ventilació sigui un problema, perquè hi hagi molt soroll a l’exterior o perquè hi hagi arbres o plantes a prop que provoquen reaccions al·lèrgiques a alguna de les persones que viuen a casa, es poden utilitzar electrodomèstics que ajudin a mantenir l’aire net, com els purificadors d’aire o les aspiradores. 

En els casos de llars ubicades a plantes baixes on les finestres estan a peu de carrer, es recomana fer la ventilació quan hi hagi menys afluència de gent passant per davant, com a primera hora del matí, a l’hora de dinar i just abans d’anar a dormir.

En cas que hi hagi una persona infectada amb coronavirus a casa, cal tenir en compte que una ventilació deficient a l’habitació on està pot fer que els seus símptomes s’agreugin. El malalt ha d’estar a l’habitació amb la porta tancada però amb una finestra que doni a l’exterior que permeti que es renovi l’aire.