Amazon Audible ofereix gratis centenars d’audiollibres, entre els quals hi ha més de 150 en castellà, per als més petits mentre les escoles estiguin tancades com a conseqüència de l’epidèmia per coronavirus. Aquesta acció educativa i d’entreteniment se suma a moltes altres de plataformes per estudiants que han obert els seus continguts i serveis perquè sigui més fàcil seguir amb la seva educació des de casa. Entre aquestes opcions hi ha plataformes educatives però també serveis de revistes gratuïtes, llibres en préstec, etc.

Aquesta idea també ha arribat als audiollibres on a través de la plataforma Amazon Audible les famílies poden escoltar gratuïtament contes curts, històries educatives i grans clàssics. Per accedir a aquest contingut no cal iniciar sessió ni registrar-se. Les lectires estan disponibles per a tot tipus de dispositius (ordinador, tauleta, mòbil...). A més dels 159 audiollibres en castellà, també es poden consultar altres en anglès, francès, alemany, italià i japonès. Són una bona opció per practicar els idiomes, fer dictats, etc.

Des de plataforma expliquen que “mentre els escoles estiguin tancades, nosaltres estarem oberts”, referint-se al fet que no cobraran cap quota per accedir al seu catàleg d’audiollibres infantils i juvenils. “El contingut ajudarà als més petits a seguir somiant, aprenent i simplement a ser nens i nenes”.

Els audiollibres són una forma diferent i entretinguda de llegir històries. Aquest tipus de format fomenta aspectes com l’atenció auditiva, la comprensió oral, la imaginació, etc. Es poden escolar aquestes històries en família i en finalitzar dur a terme activitats com dibuixar els personatges que es descriuen al conte, fer una versió oral nova de la història, comentar quins aspectes els ha agradat més, etc.